FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 18. listopada 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

LIGNANO

Zadnjeg dana AIDA svjetskog prvenstva u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama koje se održava u Lignanu u Italiji hrvatski reprezentativac Goran Čolak osvojio je zlatnu medalju u disciplini statika, maksimalnom zadržavanju daha u mirovanju, s vremenom 8 minuta i 10 sekundi.

Od hrvatskih natjecatelja u finalu je u ženskoj konkurenciji nastupila i Lidija Lijić Vulić koja je s vremenom 5 minuta i 43 sekunde zauzela 9. mjesto.

Na ovom prvenstvu hrvatska reprezentacija, koju su činili Dajana Zoretić, Lidija Lijić Vulić te Goran Čolak, je osvojila pet medalja. Čolak je uz ovu zlatnu medalju, osvojio zlato u disciplini dinamika s perajama u kojoj je postavio i svjetski rekord, te je osvojio srebro u dinamici bez peraja. Dajana Zoretić uzela je dvije bronce - u dinamici bez peraja te u dinamici sa perajama.

Na ovom prvenstvu su nastupili predstavnici 25 zemlja, a Hrvatska je s pet osvojenih medalja najuspješnija.

NEW YORK

Povjerenik američke profesionalne košarkaške NBA lige David Stern izrazio je optimizam kako će nova sezona započeti 15. studenoga iako je još uvijek na snazi "lockout" zbog neslaganja vlasnika klubova i igrača oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Nakon neuspjele posljednje runde pregovora i otkazivanja prva dva tjedna sezone, u pregovore između vlasnika i igrača uključit će se i savezni posrednik George Cohen koji će biti prisutan na novom sastanku u utorak.

"Uložit ćemo sve svoje snage kako bi liga započela u roku od 30 dana. Ako će doći do preokreta u pregovorima, on će se dogoditi na sastanku u utorak. Ako ne, tada će nam sezona stvarno početi izmicati iz ruku", izjavio je Stern.

"Lockout" u NBA ligi na snazi je od 1. srpnja. Prošlu sezonu 22 od 30 klubova završilo je u gubitku koji je ukupno iznosio 300 milijuna dolara.

ZAGREB

Izvršni odbor Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) je za novog izbornika hrvatskih plivačkih reprezentacija imenovao Miloša Miloševića, jednog od najboljih hrvatskih plivača svih vremena koji nakon završetka plivačke karijere radi kao trener u riječkom Primorju CO.

Izvršni odbor prihvatio je koncept profesionalizacije izborničke dužnosti. Od sada bi izbornik trebao prisustvovati svim pripremnim i natjecateljskim obavezama, te sudjelovati u radu svih reprezentativaca bez obzira na klupsku pripadnost.

Dosada je dužnost izbornika, ali i direktora reprezentacije obnašao još jedan proslavljeni hrvatski plivač Gordan Kožulj koji ostaje članom Izvršnog odbora HPS-a.

Također, odlučeno je kako će dopredsjednik HPS-a biti Željko Tusić, inače predsjednik Medveščaka.

BEOGRAD

Nakon što je Vladimir Petrović Pižon zbog neuspjeha u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2012. napustio mjesto izbornika srpske nogometne reprezentacije, za vršitelja te dužnosti imenovan je njegov pomoćnik Radovan Ćurčić koji će voditi momčad u prijateljsim utakmicama u studenome, objavili su iz Srpskog nogometnog saveza (FSS).

Do kraja godine FSS bi trebao imenovati novog izbornika, a za najvećeg favorita slovi Milovan Rajevac, koji je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u JAR-u vodio Ganu do četvrtfinala.

MOSKVA

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić zbog ozljede je bila prisiljena predati susret 1. kola na WTA turniru u Moskvi Bugarki Cvetani Pironkovoj nakon što je Pironkova dobila prvi set sa 6-1 nakon manje od pola sata igre.

Prošloga tjedna u 1. kolu turnira u Linzu protiv Slovakinje Daniele Hantuchove Martić je nakon izjednačena prva dva seta zbog bolova u leđima bila je prisiljena zatražiti liječničku pomoć, ali je treći set izgubila sa 6-1.

Čini se da naša najbolja igračica i dalje ima problema s leđima jer je protiv Pironkove imala samo 41 posto ubačenih prvih servisa, dok je na svom drugom servisu osvojila tek tri od 10 poena, te se nije mogla suprostaviti bugarskoj igračici.

WINNIPEG

Hokejaši Winnipeg Jetsa ostvarili su prvu pobjedu u NHL ligi nakon prelaska iz Atlante ovoga ljeta, oni su na svom ledu nadigrali Pittsburgh Penguinse sa 2-1.

Utakmica je započela na najbolji način za Jetse jer je Kyle Wellwood pogodio za 1-0 već u 8. sekundi susreta. Na 2-0 povisio je Tanner Glass (18:27) krajem prve trećine, a ostatak je obavio vratar Ondrej Pavelec koji je obranio 28 od 29 udaraca gostiju. Jedini ga je uspio svladati Zbynek Michalek (38:22).

Colorado Avalanchei i Toronto Maple Leafsi prošle su sezone bili pri dnu lige, no u ovu su krenuli daleko bolje, te je njihov međusobni susret u Torontu odlučivao koja će momčad zasjesti na čelo lige u ovoj ranoj fazi. Na kraju su sa 3-2 nakon produžetka uspješniji bili gosti koji su tako prvi stigli do 10. boda u sezoni. Toronto je poveo preko Phila Kessela (20:19), Colorado je preokrenuo zahvaljujući golovima Daniela Winnika (23:31) i Milana Hejduka (34:14) da bi utakmicu u produžetak odveo Nikolai Kulemin (55:17). Uspješan za pobjedu Colorada je nakon 1:11 minuta igre u produžetku bio David Jones.

Anaheim Ducksi su zahvaljujući neuništivom 41-godišnjem Fincu Teemuu Selanneu kao gosti svladali San Jose Sharkse sa 3-2. Selanne (9:42, 14:33) je postigao prva dva gola na utakmici, na 2-1 smanjio je branič Sharksa Marc-Edouard Vlašić (26:39), Corey Perry (44:13) vratio je Ducksima dva gola prednosti, da bi Brent Burns (51:01) devet minuta prije kraja smanjio na 3-2. No, do kraja susreta domaći nisu uspjeli pronaći put do mreže iza Dana Ellisa koji je utakmicu završio sa 41 obranom.

KAUNAŠ

U prvoj utakmici nove sezone Eurolige košarkaši moskovskog CSKA slavili su u Kaunašu protiv litvanskog Žalgirisa s 87:74 (44:31).

CSKA su do pobjede odveli povratnik iz NBA Andrej Kirilenko (17, 15 skokova), Šved (17) i Teodosić (16), dok su kod domaćina najefikasniji bili Collins (18) i Weems (16). Hrvatski reprezentativac Marko Popović je za Žalgiris u 17 minuta igre imao 8 poena i 1 skok.

BERN

Čak 109 mladih nogometaša palo je doping-testu tijekom Svjetskoga nogometnoga prvenstva igrača do 17 godina u Meksiku, objavila je FIFA, dodavši kako je problem nastao ipak zbog prehrane.

Naime, ogroman broj pozitivnih igrača, a svima je dokazano uzimanje klenbuterola, alarmirao je FIFA-u, pa je ustanovljeno da su svi jeli meso u kojem je bila velika količina klenbuterola. U Meksiku se ta supstanca, koja je na FIFA listi zabranjenih, obilato koristi pri prehrani goveda, pa otuda i tako veliki broj pozitivnih. Od 24 reprezentacije je su sudjelovale na U-17 prvenstvu samo pet ih nije imalo pozitivne, a svjetski prvak Meksiko petoricu.

Predsjednik Zdravstvene komisije FIFA-e Jiri Dvorak kazao je kako se ponajprije radi o "zdradstvenom, a ne dopinškom problemu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙