FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP podupire zakon o ništetnosti kao poruku da ne priznaju pravosudna tijela

VIROVITICA, 30. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb izjavio je danas na konferenciji za novinare u Virovitici da će HSP, samo zato da pošalje poruku da ne priznaje srbijansko pravosuđe, poduprijeti vladin prijedlog zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, SFRJ i Republike Srbije, iako ga smatra besmislenim.

Srb je naglasio da je iznenađen i razočaran načinom na koji se vlada odnosi prema toj problematici. „HSP je u siječnju upozorio da se u Srbiji provode pravni postupci protiv hrvatskih branitelja, ne samo protiv 40 nego protiv više od stotinu branitelja. Nemojmo zaboraviti da je nakon toga hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potpisao sporazum sa svojom srbijanskom kolegicom Snežanom Malović o tome koji će se još procesi u Srbiji voditi protiv hrvatskih državljana, a sad odjednom vlada donosi akte koji su isključivo marketinškog predizbornog značaja“, rekao je Srb.

Ocijenio je da je bitna politička greška vlade bila u potpisivanju sporazuma sa Srbijom što im je, naglasio je, dalo legitimitet. HSP smatra da Srbija nema nikakvu nadležnost nad događajima u Hrvatskoj, naglasio je Srb te rekao kako smatra da je takvu poruku prijedlogom zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, SFRJ i Republike Srbije trebala poslati i hrvatska vlada.

Predsjednik HSP-a danas je kao saborski zastupnik poslao otvoreno pismo predsjednici vlade Jadranki Kosor u kojoj ju upozorava da hrvatski državljani trebaju biti objektivno i istinito informirani o zaključenju i sadržaju pregovora s Europskom unijom, kako bi se mogli odrediti na referendumu o ulasku u EU.

Vlada je uložila novac za reklamiranje, ali spotovi nisu objektivni i ne pokazuju loše strane i opasnosti od ulaska u EU, rekao je Srb te kao lošu stranu ulaska naveo opasnost od zatvaranja jedne hrvatske šećerane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙