FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Srušio se lovac na aeromitingu

PEKING, 14. listopada 2011. (Hina/AFP) - Kineski borbeni zrakoplov srušio se u petak na aeromitingu u pokrajini Shaanxiju, na sjeveru Kine, podalje od mjesta na kojemu su bili gledatelji, po snimkama koje je objavila državna televizija CCTV.

U toj reportaži vidi se kako zrakoplov naglo gubi brzinu, gotovo okomito ponire i pada na zemlju pretvarajući se u buktinju i stvarajući oblak gustog crnog dima.

Pilot se, po snimkama, uspio katapultirati sa zakašnjenjem, ali mu se padobran nije do kraja otvorio, navodi novinar na mjestu događaja. Zasad se ne zna je li pilot ozlijeđen i je li u nesreći bilo drugih žrtava.

Nesreća se dogodila nekoliko kilometara od mjesta održavanja aeromitinga u zračnoj luci Pucheng Neifuu, blizu prijestolnice te pokrajine Xiana, rekao je za francusku novinsku agenciju glasnogovornik zrakoplovnog sajma.

"Zrakoplov je imao problem i na mjesto nesreće poslana je ekipa istražitelja".

Aeromiting koji je otvoren u petak i zatvara se u nedjelju, dio je međunarodnog zrakoplovnog sajma koji se održava u Xianu, piše agencija Xinhua.

Agencija navodi da je riječ o zrakoplovu Xian JH-7 (zovu ga i FBC-1), lovcu-bombarderu u službi kineske vojske. No CCTV navodi da je posrijedi lovac Xiaolong JF-17/FC1.

Aeromiting nije prekinut unatoč nesreći, napominje Xinhua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙