FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: ministar Fuchs otvorio nov dio osnovne škole u Sućidru

SPLIT, 7. listopada 2011. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs danas je u splitskoj četvrti Sućidru otvorio novoizgrađen dio zgrade osnovne škole u koji je uloženo devet milijuna kuna, a na novinarski upit o izboru rektora splitskog Sveučilišta odgovorio je da je presuda upravnog suda donesena protiv liste kandidata, a ne sama čina izbora rektora.

Novi dio škole u Sućidru od 750 četvornih metara, omogućuje da se nastava u toj školi održava u dvije smjene umjesto u dosadašnje tri, a po riječima ministra Fuchsa, država je u dogradnju uložila sedam, a grad Split dva milijuna kuna.

"U Splitsko-dalmatinskoj županiji od 2004. do 2011. izgrađeno je 15 školskih objekata ukupne vrijednosti 110 milijuna kuna", rekao je ministar Fuchs, dodavši kako je od 2004., kad se zbroji sve što je planirano završiti i otvoriti, za srednje i osnovno obrazovanje u županiji izdvojeno 240 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Na novinarski upit o izboru Ivana Pavića za rektora splitskog Sveučilišta u trećem mandatu, ministar je odgovorio kako je "presuda Upravnog suda Republike Hrvatske donesena protiv liste kandidata za rektora, a ne zbog sama čina izbora".

Senat splitskog sveučilišta 20. travnja 2010. donio je odluku kojom je utvrđena lista kandidata za izbor rektora, na kojoj su bili Ivan Pavić i Željko Domazet. Na sjednici senata 6. svibnja 2010. Pavić je izabran za rektora, a Domazet se usprotivio da se Pavić treći put kandidira za rektora. Upravni sud je presudio da se Pavić nije imao pravo treći put kandidirati za rektora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙