FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shebaab najavio brojne napade nakon Mogadišua

MOGADIŠU, 5. listopada 2011. (Hina/AFP) - Islamistički pobunjenici iz skupine Shebaab zaprijetili su da će počiniti "brojne" druge napade u Somaliji, nakon samoubilačkog napada kamionom-bombom u kojem je smrtno stradalo više od 70 osoba u utorak u Mogadišuu.

"Obećavamo da će ti napadi protiv neprijatelja postati rutina, postat će brojniji a njihov će broj rasti iz dana u dan", izjavio je glasnogovornik islamista Ali Mohamud Rage, u izjavi emitiranoj u srijedu na radiju skupine Shebaab.

Napad od utorka, najsmrtonosniji zadnjih godina u Somaliji, "zadao je udarac plaćenicima koji služe interesima nevjernika, koji misle da su zauzeli Mogadišu", nastavio je glasnogovornik.

Shebaab se povukao krajem kolovoza iz Mogadišua, suočen s ofenzivom provladinih postrojbi uz podršku snaga Afričke unije, koje islamisti predstavljaju redovito kao "plaćeničke".

Atentat "je također upozorenje strancima koji su došli u Somaliju pod različitim zastavama kako bi ukrali naša prirodna bogatstva i podijelili naš narod", nastavio je Ali Rage.

Glasnogovornik Shebaaba ocijenio je "apsolutnim lažima" informacije prema kojima su "studenti ranjeni u samoubilačkom napadu jer mudžahedini nikad ne napadu ako nemaju odgovarajuće informacije" o meti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙