FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Koko i duhovi" premijerno prikazan u zagrebačkom Movieplexu

ZAGREB, 4. listopada 2011. (Hina) - Film "Koko i duhovi", ekranizacija istoimena romana za djecu hrvatskog pisca Ivana Kušana iz 1958. u režiji njegovog sina Daniela Kušana, premijerno je prikazan večeras u zagrebačkom Kaptol centru privukavši veliki interes javnosti, priopćili su organizatori.

"Uz iznimnu glumačku izvedbu mladih glumaca, film zahvaljujući suradnji Kinorame, Continental filma i Hrvatske radio televizije, privlači i visokokvalitetnom produkcijom te vrhunskom glazbom, zbog čega je na ovogodišnjem Pula film festivalu osvojio čak šest nagrada, gdje je osim nagradom publike, nagrađen za glazbu i montažu te zaradio dosad sjajnu prosječnu ocjenu 4,78, a Danijel Kušan proglašen je najboljim redateljem-debitantom", stoji u priopćenju.

Film govori o zgodama i nezgodama dječaka Ratka Milića "Koka" koji se seli iz sela u grad gdje stječe nove prijatelje i doživljava brojne pustolovine. Stan u koji se Koko useljava sa svojom obitelji nekada je pripadao Vinceku, starom škrtcu čija je smrt obavijena velom misterije. Film pokušava odgovoriti na pitanje postoje li duhovi, te hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja razriješiti misterij Vincekove smrti.

U filmu glume dječji glumci-naturščici koje predvode Antonio Parač u ulozi Koka, Nina Mileta kao njegova sestra Marica, te Kristian Bonačić kao njegov prijatelj Zlatko. Glumačku ekipu čine i Filip Mayer, Ivan Maltarić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Predrag Vušović, Franjo Dijak, Almira Osmanović, Sandra Lončarić, Olga Pakalović, Damir Orlić, Rakan Rushaidat, Saša Anočić i Darko Janeš.

Prostor Movieplexa bio je večeras pretijesan za sve znatiželjnike i zaljubljenike u priče o omiljenom dječjem junaku Koku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙