FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Fleke" u konkurenciji festivala u Varšavi

ZAGREB, 24. rujna 2011. (Hina) - Igrani film "Fleke" hrvatskog redatelja Alde Tardozzija primljen je u natjecateljski program "Competition 1-2", gdje se prikazuju prvi i drugi filmovi redatelja iz cijelog svijeta, objavljeno je na službenim internet stranicama tog festivala koji će se održati od 7. do 16. listopada.

Dugometražni prvijenac Alde Tardozzija drama je s elementima trilera koja donosi priču o djevojačkom prijateljstvu, naivnosti, osveti i izgubljenoj mladosti. Priča prati sedamnaestogodišnjakinju koja nakon neugodnog prvog seksualnog iskustva s dečkom upoznaje problematičnu vršnjakinju. Novo poznanstvo vodi ih u noć punu neočekivanih događaja.

Film je nastao u produkciji "Kinoteke", a sniman je u proljeće ove godine na više od 20 lokacija u Zagrebu. Premijeru je imao na Festivalu igranog filma u Puli, a prikazan je i na festivalu u Sarajevu. U glavnim ulogama su mlade glumice Iskra Jirsak i Nika Mišković, te Živko Anočić.

Osim režije Tardozzi potpisuje scenarij filma, snimatelj je Darko Drinovac, montažer Mato Ilijić, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Alena Orović, a skladatelj Luka Zima.

Aldo Tardozzi (1974., Zagreb) diplomirao je režiju 2000. na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Režirao je dokumentarne filmove "Terra roza", "Početak jednog lijepog prijateljstva", "Priča iz Nunića", "Ode Eddy", igrane serije "Mrtvi kutovi", "Bibin svijet", "Periferija City", "Dome, slatki dome", "Dnevnik plavuše". Kao pomoćnik režije sudjelovao je u mnogim hrvatskim filmovima, TV serijama, reklamnim spotovima i raznim koprodukcijama, a bavi se i pisanjem scenarija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙