FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amanda Knox zahvalila na potpori, vraća se u SAD

PERUGIA, 4. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Amanda Knox, oslobođena optužbi za ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher, zahvalila je u utorak na potpori svima koji su vjerovali u njezinu nevinost, te je otputovala iz Italije prema SAD-u nakon četiri godine provedene u zatvoru.

"Uvijek ću biti zahvalna na njihovoj hrabroj predanosti, zahvalna svima koji su mi pisali, koji su me branili", napisala je Knox u pismu koje prenosi ANSA.

Knox je u utorak iz rimske zračne luke Fiumicini otputovala preko Londona za SAD. Dok je čekala zrakoplov, sjedila je u restoranu odvojena od obitelji i okružena policajcima.

Roditelji Meredith Kercher izjavili su da se njihova agonija nastavlja dok pokušavaju utvrditi istinu o ubojstvu svoje kćeri nakon oslobađajuće presude Amandi Knox i njezinu tadašnjem dečku Raffaelu Sollecitu.

Stephanie Kercher, Meredithina sestra, rekla je da će pričekati pismenu presudu kako bi vidjela prave razloge za oslobađanje Knox i Sollecita i potom odlučiti u kojem pravcu nastaviti potragu za počiniteljima.

Meredithina majka Arline smatra da je odluka o nastavku istrage na talijanskoj policiji, dok se obiteljska drama nastavlja. "Ono što se dogodilo mojoj Meredith noćna je mora svake majke", rekla je Arline.

Britanski premijer David Cameron pozvao je u utorak javnost da ne zaboravi roditelje Meredith Kercher. "Ti roditelji imali su objašnjenje što se dogodilo njihovoj divnoj kćeri i sada tog objašnjenja nema... Mislim da bi svi danas trebali razmišljati o njima i kako se oni osjećaju", rekao je Cameron.

Talijanski žalbeni sud u ponedjeljak je ukinuo presudu američkoj studentici Amandi Knox i njezinom bivšem dečku Raffaelu Sollecitu za ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher 2007., i oslobodio ih nakon što su četiri godine proveli u zatvoru za djelo koje su od početka poricali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙