FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: završila Međunarodna izložba cvijeća

VARAŽDIN, 2. listopada 2011. (Hina) - 16. Međunarodna izložba cvijeća na kojoj su posjetitelji u protekla četiri dana imali prilike vidjeti cvjetne kompozicije, instalacije i aranžmane 50-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije zatvorena je večeras u Varaždinu.

Izložba je, kao popratni program Varaždinskih baroknih večeri, bila postavljena u Starom gradu i oko njega. Tema joj je ponovno bila „Barok-glazba-cvijeće“, dok joj je podtema ove godine bila „Replike varaždinskih motiva“.

U sklopu izložbe održana je stručna prezentacija aranžiranja na temu Grobna floristika, kao i 5. međunarodno natjecanje učenika poljoprivrednih i vrtlarskih škola. Natjecanje je i ove godine organizirala Srednja škola "Arboretum Opeka", a na njemu je sudjelovalo 18-ero učenika iz šest hrvatskih i tri slovenske škole, koji su se natjecali u ukrašavanju bicikla cvijećem.

Prvo mjesto osvojila je Mihaela Hanžek iz Srednje škole "Arboretum Opeka", drugo Mihaela Grabar iz čakovečke "Gospodarske škole", a treće Tajda Podlogar iz "Biotehnološkog centra" iz Slovenije.

Nakon zatvaranja 16. Međunarodne izložbe cvijeća, održan je i okrugli stol na kojem su izlagači i predstavnici organizatora i pokrovitelja, dali osvrt na izložbu te izmijenili dojmove i prokomentirali rezultate. Izložbu je organizirala Udruga vrtlara Varaždinske županije, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙