FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju nesigurno trgovanje

NEW YORK, 26. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi balansiraju na rubu pozitivnog i negativnog područja, najavljujući za danas nastavak nesigurnog trgovanja na Wall Streetu.

Terminski S&P 500 i Nasdaq indeks bili su u 13,00 sati u minusu između 0,2 i 0,4 posto, dok je Dow Jones bio u plusu 0,1 posto.

Premda su u petak blago porasle, u cijelom prošlom tjednu cijene su dionica na Wall Streetu oštro pale zbog strahovanja ulagača od širenja dužničke krize i recesijskih prijetnji.

Na jesenskom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda u Washingtonu tijekom vikenda ministri financija i središnji bankari obećali su poduzeti sve kako bi sačuvali stabilnost financijskog sustava. Ulagači sada nestrpljivo čekaju nove poteze europskih dužnosnika kako bi spasili Grčku od bankrota i spriječili širenje dužničke krize u eurozoni.

No, dužnička kriza i recesijske prijetnje potaknule su analitičare na smanjenje kako gospodarskih prognoza, tako i procjena poslovnih rezultata kompanija.

Prema anketi Reutersa, očekuje se da je dobit kompanija, čije su dionice uvrštene u S&P 500 indeks, u trećem tromjesečju porasla za 13,7 posto, dok su još nedavno očekivali rast od 17 posto.

U fokusu ulagača bit će danas novi podaci iz američkog gospodarstva. Očekuje se izvješće o prodaji novih kuća u SAD-u u kolovozu, koje će pokazati ima li naznaka oporavka potrošnje stanovništva i tržišta nekretnina.

Nakon početnog pada, na europskim su burzama cijene dionica danas snažno porasle. U 13,00 sati londonski FTSE indeks bio je u plusu 1 posto, a frankfurtski DAX i pariški CAC više od 3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙