FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović uručio postumno odlikovanje Lechu Kaczynskom

VARŠAVA, 24. rujna 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručio je u subotu u Varšavi postumno odlikovanje kćeri poginulog poljskog predsjednika Lecha Kaczyinskog za kojeg je rekao da je bio veliki prijatelj Hrvatske.

"Lech Kaczynski bio je veliki prijatelj Hrvatske i važna figura poljske politike", kazao je Josipović dodjeljujući Marti Kaczynski-Dubienieckoj Velered kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu uručiti, makar posmrtno, visoko hrvatsko odlikovanje Lechu Kaczynskom", rekao je Josipović.

On se prisjetio njihova susreta na inauguraciju u Zagrebu u veljači 2010. "Razgovarali smo općenito o odnosu naših zemalja te što bismo zajedno mogli učiniti", rekao je Josipović.

Primajući odlikovanje Marta Kaczynski-Dubienieckia izjavila je da je njezin otac bio veliki zagovornik solidarnosti i suradnje tranzicijskih zemalja, odnosno suradnje srednje, istočne i južne Europe.

"Sigurna sam da bi sada, uoči pristupanja Hrvatske EU-u bio vrlo sretan", rekla je kći poljskog predsjednika koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći 10. travnja 2010. kod Smolenska u Rusiji.

Josipović će kasnije u subotu sudjelovati na konferenciji "Glazba i politika" koju organizira Institut muzikologije na Varšavskom sveučilištu i kao počasni gost održati govor "Upoznajte glazbenika i političara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙