FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović u Varšavi na konferenciji "Glazba i politika"

VARŠAVA, 23. rujna 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u petak će iz SAD-a doputovati u Varšavu gdje će nazočiti svečanom otvorenju Hrvatskoga trga,a tijekom trodnevnog posjeta Poljskoj, Josipović će biti i glavni gost konferencije pod nazivom "Glazba i politika", koju organizira Institut muzikologije Varšavskog sveučilišta.

Svečano otvaranje Hrvatskoga trga u Varšavi kruna je dugogodišnje odlične suradnje Hrvatske i Poljske, koja se osobito iskazala tijekom hrvatskih pregovora s Europskom unijom.

U vrijeme poljskog predsjedanja Unijom i uoči potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske i Europske unije, varšavske su vlasti odlučile prigodno obilježiti tradicionalno prijateljstvo i bliskost poljskog i hrvatskog naroda, te trg u blizini hrvatskog veleposlanstva nazvati Hrvatskim trgom. Tom će se prigodom nazočnima obratiti hrvatski predsjednik Ivo Josipović, a uz kulturni program poslužit će se i hrvatska tradicionalna jela koja će pripremiti polaznici Gastronomske škole u Varšavi.

Svečanom otvaranju Hrvatskog trga u Varšavi nazočit će i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će s gradonačelnicom Varšave Hannom Gronkiewicz-Waltz potpisati sporazum o prijateljstvu između Zagreba i Varšave.

Predsjednik Josipović će u petak navečer biti gost poljskog ministra kulture Bogdana Zdrojewskog na koncertu u Kraljevskoj palači. Koncert se održava u sklopu 54. Međunarodnog festivala suvremene glazbe "Varšavska jesen", a izvodit će se skladbe predsjednika Josipovića. U subotu će hrvatski predsjednik uručiti posthumno odlikovanje kćeri poginulog poljskog predsjednika Lecha Kaczyinskog, te sudjelovati na konferenciji "Glazba i politika" koju organizira Institut muzikologije na Varšavskom sveučilištu.

Kao počasni gost, Josipović će održati govor "Upoznajte glazbenika i političara".

U nedjelju, zadnjeg dana trodnevnog posjeta Poljskoj, Josipović će posjetiti Krakow, gdje će se sastati s dugogodišnjim tajnikom pape Ivana Pavla II., a sada krakovskim nadbiskupom, kardinalom Stanislawom Dziviszem, te položiti vijenac na grob pokojnog predsjednika Lecha Kaczyinskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙