FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 7. sajam zadruga hrvatskih branitelja

ZAGREB, 24. rujna 2011. (Hina) - Sedmi sajam zadruga hrvatskih branitelja, koji je okupio više od 240 braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske koje nude svoje proizvode i usluge, otvoren je danas na Trgu bana Jelačića.

Sajam, na kojemu zadruge predstavljaju i prodaju poljoprivredne i prehrambene proizvode (voće, povrće, med, mesne preređevine, proizvode od ljekovitog i aromatično bilja i dr.) te razne djelatnosti i usluge, održava se pod pokroviteljstvom hrvatske vlade i u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Otvorila ga je predsjednica vlade Jadranka Kosor podsjetivši kako su branitelji najzaslužniji za činjenicu da se ove godine slavi 20. godina neovisne, slobodne i demokratske Hrvatske te za činjenicu da je naša zemlja ove godine završila pregovore a da će 2013. postati 28. članica EU.

Kazala je i kako nije dovoljno usput uz obljetnice spomenuti hrvatske branitelje, već je potrebno iskazivati poštovanje prema braniteljima, njihovim obiteljima te djeci, majkama i očevima poginulih.

"Danas je puno onih koji vaš doprinos slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj žele zaboraviti, izbrisati ili revidirati hrvatsku povijest", naglasila je premijerka istaknuvši da se to neće dozvoliti te da će zajedno obraniti istinu o Domovinskom ratu koji je bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski.

Podsjetila je na početke osnivanja zadruga hrvatskih branitelja kada je, kakao je rekla, bilo puno onih koji nisu u to vjerovali i kada je vrijedila poruka, koju su slali i neki iz političkoga života, da branitelji samo nešto čekaju od države i da nisu spremni raditi. Vi ste radom, upornošću i pameću dokazali suprotno, naglasila je.

Danas su osnovane 392 zadruge hrvatskih branitelja uz potporu Ministarstva branitelja. U taj je projekt uloženo oko 60 milijuna kuna a do sada je na zapošljavanje hrvatskih branitelja uloženo više od 200 milijuna kuna. To je najbolje uloženi novac, kazala je Kosor čestitajući im na gospodarskim postignućima.

Uz premijerku, otvorenju Sajma bio je nazočan ministar obitelji i branitelja Tomislav Ivić, ministar gospodarstva Đuro Popijač, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić te ministar obrane Davor Božinović, a u razgledavanju Sajama pridružio im se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U sklopu Sajma održat će se dva okrugla stola o mogućnostima koje pruža EU za razvoj i rad zadruga kao posebnog oblika malog poduzetništva te o Zakonu o zadrugama. Cilj je Sajma povezivanje braniteljskih zaduga te upoznavanje javnosti i potencijalnih poslovnih partnera s njihovim radom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙