FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovačka bolnica slavi 180 godina osnutka i rada

VINKOVCI, 7. rujna 2011. (Hina) - Obilježavanje 180. obljetnice osnutka i djelovanja vinkovačke bolnice počelo je danas u Vinkovcima simpozijem "Doprinos Vinkovčana medicinskoj znanosti", koji je organizirala vinkovačka podružnice Hrvatskoga liječničkog zbora.

"Osnovana kao mala regimentna bolnica 8. rujna 1831. godine vinkovačka se bolnica razvijala s gradom te preko općinske bolnice prerasla danas u Opću bolnicu, suvremeno opremljenu medicinsku ustanovu 21. stoljeća, sposobnu odgovoriti na sve izazove koje pred nas stavlja moderna medicina", istaknuo je ravnatelj vinkovačke bolnice Kruno Šporčić.

Podsjetio je na razvojni put bolnice, njezinu ulogu u Prvom i Drugom svjetskom ratu te napose u Domovinskom ratu koji je "iz bolnice iznjedrio ono najbolje što je bolnica mogla dati – čovjekoljublje i domoljublje".

Ravnatelj Šporčić je naglasio da je od završetka Domovinskog rata do danas u obnovu i opremanje u ratu teško oštećene bolnice uloženo oko 250 milijuna kuna te će do kraja ove godine s opremanjem zgrade "Nove interne" obnova u cijelosti biti završena.

"Opća bolnica ima 814 zaposlenih od kojih je 100 liječnika specijalista i užih specijalista, a u bolnici su i 24 specijalizanta", rekao je Šporčić dodavši da bolnici nedostaje stručni kadar.

Simpozij je otvorio predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Hrvoje Minigo koji je, među ostalim, istaknuo da je u Hrvatskoj oko 18.000 liječnika no da taj broj nije dostatan.

Svečanom akademijom sutra će se održati središnja proslava 180. obljetnice vinkovačke bolnice te će uz predstavljanje monografije o 180 godina osnutka i rada te ustanove biti potpisan i sporazum o suradnji između Opće bolnice Vinkovci i Medicinskog fakulteta u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙