FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijedlog Nacionalnog vijeća za umirovljenike

ZAGREB, 19. rujna 2011. (Hina) - Na sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe održanoj danas u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, zauzet je zajednički stav da se predloži Upravnom vijeću HZMO-a da se umirovljenicima koji primaju mirovinu do 3200 kuna jednokratno isplati novčani iznos čime će biti obuhvaćeno oko 865 tisuća umirovljenika, priopćeno je iz Nacionalnog vijeća.

Visinu navedenog iznosa će HZMO predložiti Vladi, a umirovljenici bi ga trebali dobiti do kraja 2011. godine iz sredstava dobiti pravnih osoba u vlasništvu HZMO-a, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjedavajući Nacionalnog vijeća Branko Cvetković, glavni tajnik Matice umirovljenika Hrvatske.

Jednako tako Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe na današnjoj sjednici podržalo je odluku Vlade RH o obeštećenju umirovljenika po modelu B što se osigurava prijenosom dionica Croatia Osiguranje d.d. i Janafa d.d. u korist Umirovljeničkog fonda.

Na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća bilo je riječi o predloženim izmjenama zakona kojima se omogućava prelazak iz II. u I. stup mirovinskog osiguranja za osobe koje su dobrovoljno ušle u II. stup te uključivanje dodataka u mirovinu.

Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe iskazalo je zadovoljstvo predloženim zakonskim promjenama budući da je upravo Nacionalno vijeće i iniciralo navedene promjene, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙