FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić u New Yorku s iseljenicima te Rogerom Watersom

PULA, 17. rujna 2011.(HINA) - U sklopu višednevnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama istarski župan Ivan Jakovčić posjetio je Istria social club, istarski društveni centar iseljenika u New Yorku te razgovarao s predsjednicima istarskih klubova iseljenika, a susreo se i s osnivačem legendarnih Pink Floyda Rogerom Watersom, navodi se u priopćenju kabineta župana.

Tom je prigodom dogovoren nastavak suradnje Istarske županije te istarskih općina i gradova s klubovima iseljenika u SAD-u.

Kako stoji u priopćenju, župan Jakovčić najavio je namjeru Istarske županije da nakon Bruxellesa otvori predstavništvo Istre u New Yorku, kojemu će cilj biti promocija gospodarskih interesa Istre u SAD-u, a osobito u New Yorku. Rad predstavništva će se usredotočiti na plasiranje turističkih kapaciteta i vrhunskih istarskih poljoprivrednih proizvoda, dok će sam ured imati zadatak promicanja kulturnih osobitosti Istre u New Yorku organiziranjem kulturnih manifestacija.

Jakovčić se u New Yorku susreo i s Rogerom Watersom, jednim od osnivača i autora slavne britanske rock grupe Pink Floyd. Župan je s Watersom razgovarao o suradnji na kulturnim projektima s naglaskom na glazbi te je dogovoreno da će se suradnja konkretizirati do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙