FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: župan proglasio elementarnu nepogodu zbog suše

VARAŽDIN , 9. rujna 2011. (Hina) - Varaždinski župan Predrag Štromar danas je proglasio za područje Varaždinske županije elementarnu nepogodu uzrokovanu dugim sušnim razdobljem tijekom svibnja, lipnja, srpnja i kolovoza.

Na konferenciji za novinare, župan je istaknuo da je elementarna nepogoda uzrokovala smanjenje prinosa na pojedinim poljoprivrednim usjevima od 30 do 70 posto. Suša je posebno pogodila ratarske kulture - sjemenski, merkantilni i silažni kukuruz, bundeve golice, povrće, travnodjetelinske smjese te drugi otkos trave na livadama za stočnu hranu.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda je tijekom srpnja, kolovoza i rujna obišlo teren te procijenilo da su štete na kulturama oko 75 milijuna kuna, što je osnova za proglašenje elementarne nepogode.

Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na području Varaždinske županije, zadužena su da u roku od osam dana dostave prvu procjenu štete Županijskom povjerenstvu, koje će zbrojiti iznose šteta te ih uputiti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Nakon prve procjene gradska i općinska povjerenstva dužna su u roku 30 dana dostaviti konačna izviješća Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koje će objedinjeno izvješće uputiti Državnom povjerenstvu i nadležnom ministarstvu, sa zahtjevom za dodjelu pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙