FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UniCredit razmatra prodaju turskog i poljskog ogranka

ISTANBUL/MILANO, 15. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Najveća talijanska banka UniCredit razmišlja o prodaji poljskog ogranka Pekao i turskog Yapi Kredi kako bi ograničila iznos potencijalnog povećanja kapitala, piše u četvrtak talijanski list Finanza & Mercati, ne navodeći izvore.

Yapi Kredi je objavio da navedeni napisi nisu točni a njegov je čelnik za tursku televiziju izjavio da ga je glasnogovornik UniCredita uvjerio da talijanska banka nema u planu prodati Yapi Kredi.

U UniCreditu zasad nitko nije bio dostupan za komentar.

Kako dalje navodi taj list, po sadašnjim bi tržišnim cijenama UniCredit prodajom mogao ostvariti prihode u visini šest do sedam milijardi eura.

Posljednjih su mjeseci učestale špekulacije da bi UniCredit mogao najaviti povećanje kapitala prilikom predstavljanja poslovnog plana. Glavni izvršni direktor Federico Ghizzoni kazao je da će odluka o tome biti donesena do kraja godine.

U razgovoru za londonski financijski dnevnik Financial Times Ghizzoni je kazao da su dioničari banke spremni poduprijeti izdanje prava.

Ghizzoni je za FT kazao da bi mogao povećati kapital putem izdanja prava, smanjenja imovine povezane s rizikom i prodaje imovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙