FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IASB kritizirao otpise grčkog duga

LONDON, 30. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Pojedine europske financijske institucije trebale su u nedavnim poslovnim izvješćima iskazati veće gubitke na portfeljima grčkog duga, prenosi u utorak Financial Times upozorenje Međunarodnog odbora za računovodstvene standarde (IASB) iz pisma europskom tržišnom regulatoru.

Otpis vrijednosti grčkog duga u poslovnim izvješćima banaka i osiguravatelja nije ujednačen, upozorio je IASB, koji određuje propise za financijsko izvješćivanje i želi postati međunarodni autoritet na tom području.

U privatnom pismu upućenom Europskoj agenciji za vrijednosne papire i tržišta odbor nije izdvojio nijednu posebnu zemlju niti banku, ističe londonski financijski dnevnik.

Europske banke zabilježile su na grčkoj imovini gubitke od tri milijarde eura a u procjenama njezine vrijednosti primjenjivale su upadljivo različite pristupe.

Tako su se njihovi otpisi kretali u rasponu od 21 do 50 posto, pokazujući velike razlike u procjeni očekivanog povrata na grčku imovinu.

Europska komisija objavila je u ponedjeljak da nema razloga za dokapitalizaciju banaka povrh onoga što je dogovoreno nakon nedavne objave rezultata godišnje provjere njihove otpornosti na moguće krize.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙