FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Drago Lovrić rekao je sinoć u središnjem Dnevniku HTV-a da su nakon izbijanja požara na području Pađana, koji se proširio na vojnoskladišni objekt, poduzete sve sigurnosne mjere zbog čega je izbjegnuto stradavanje pripadnika Oružanih snaga i civila. "Upravo zbog toga što je učinjeno sve po pitanju sigurnosti nije došlo do smrtnog stradavanja pripadnika Oružanih snaga i civila", rekao je general Lovrić. Ustvrdio je da požar nije izbio u skladištu i da Oružane snage nisu odgovorne za požar. Upitan zašto je krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi odlučio da se zbog požara mjeri radioaktivnost, Lovrić je rekao da se to vjerojatno radi kako bi se odbacile dezinformacije. Naglasio je da su Oružane snage u Domovinskom ratu i poratnom dobu koristile oružje koje nije imalo nikakvu vrstu zračenja. Smatra da je ministar zdravstva odlučio da se mjeri razinu zračenja zbog "silnih" dezinformacija te da time možda želi odbaciti takve dezinformacije. Lović je dezinformacijama nazvao i navode da je riječ o napuštenoj vojarni, da je požar izbio u skladištu, da skladište nije bilo dobro osigurano i da ubojna sredstva nisu bila dobro uskladištena. Dodao je da su zbog pridržavanja strogih procedura skladištenja uspjeli izvući pripadnike Oružanih snaga i građane iz područja bez posljedica.

STON - Projekcijom islandsko-britanskog dokumentarnog filma "Budućnost nade" redatelja Henryja Batemana u Stonu je sinoć otvoren drugi po redu Kinookus food film festival. Festival je otvorio Thomas Struck, direktor Sekcije berlinskog filmskog festivala posvećene filmovima o hrani. Ovogodišnji festival odvija se pod motom Hrana i identitet, a do 18. rujna bit će prikazano oko 40 filmova od čega će 33 filma biti premijerno prikazana u Hrvatskoj. Filmovi su podijeljeni u četiri kategorije, a filmske projekcije ove godine održavat će se i na nedavno obnovljenim tvrđavama Arcimon i Orsan u Malom Stonu.

ZAGREB - Izložba francuskog industrijskog dizajna koja predstavlja 40-tak proizvoda francuskih produkt-dizajnera s posebnim naglaskom na inovativni dizajn za praktičnu uporabu otvorena je sinoć u Gliptoteci HAZU u Zagrebu. Izložba obuhvaća 39 djela koja su se našla među ukupno 200 proizvoda u konkurenciji za ovogodišnju nagradu za dizajn "L'Observeur du Design" francuske agencije za promidžbu industrijskog stvaralaštva APCI, od kojih je njih 17 nagrađeno. Riječ je o međunarodno priznatoj nagradi koju APCI dodjeljuje od 1999. za recentne inovativne izvedbe i najbolja rješenja proizašla iz suradnje industrije i dizajna, s naglaskom na inovativni pristup dizajnu predmeta za svakodnevnu uporabu. Izložbu su otvorili francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier i Mikael Levy iz APCI-a, koji je naglasio da su svi proizvodi predstavljeni na izložbi doista proizvedeni, osmišljeni za točno određena tržišta i njihove publike i kupce, a rezultat su inovativnih postignuća proizašlih iz suradnje između dizajnera i proizvođača. "Ono što ovdje vidimo zapravo je pregled onoga što francuski dizajneri žele pokazati od svojeg rada. Ovdje su predstavljeni najbolji proizvodi doista proizvedeni, osmišljeni za određena tržišta, namijenjeni ljudima, pri čemu su uzeti u obzir korisnici i njihove potrebe", kazao je Levy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙