FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sinoć je otvorio obnovljenu Slavonsku aveniju na kojoj je rekonstruiran i proširen sjeverni kolnik od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Savske ceste, rekonstruirana komunalna infrastruktura te obnovljena pješačko-biciklistička staza. Vrijednost radova je oko sedam milijuna kuna. Radovi su trajali 30 dana. U XIII. Vrbiku koji se spaja na Slavonsku aveniju, nogostup je uređen s jedne strane, a s druge stane izgradit će se u narednih nekoliko dana, jer su tek sad riješeni imovinsko-pravni odnosi, najavio je gradonačelnik Bandić. Tamo godinama nije bilo moguće izgraditi nogostup. Okupljenim stanovnicima je poručio kako je napravljen određeni pomak. Istaknuo je kako je prioritet grada rješavanje problema Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove. Rekao je da namjeravaju do konca godine riješiti imovinsko-pravne odnose kako bi na proljeće iduće godine mogli spojiti Branimirovu ulicu. Kazao je da je drugi prioritet produžetak Ulice Ivana Lučića na Slavonsku aveniju, gdje također nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, no izrazio je uvjerenje da će se to riješiti. Predstavnici Mjesnog odbora Vrbika iznijeli su zahtjev za izgradnju bukobrana, uređenja društvenog doma, prostora za ambulantu i mjesnu samoupravu te izgradnju nadstrešnice kod Hypo centra.

DUBROVNIK - U okviru 11. Festivala komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji sinoć je u Kneževu dvoru izvedeno djelo iz komornog ciklusa "Zimsko putovanje" (Die Winterreise) Frantza Schuberta. Vokalni recital izveo je bariton Florian Boesch, uz glasovirsku pratnju Malcolma Martineaua. Florian Boesch mladi je austrijski bariton koji je proteklih godina stekao ugled kao jedan od najboljih europskih interpreta "lieda" (vokalno-instrumentalnih minijatura za glas i glasovir) svoje generacije, a njegovu večerašnju izvedbu pratio je za glasovirom jedan od najvećih svjetskih glazbenih korepetitora Malcolm Martineau.

CAVTAT - U cavtatskom Domu kulture sinoć je u sklopu 5. Epidurus festivala otvorena izložba splitskog umjetnika Nena Mikulića pod nazivom "Homo ludens". Ovaj akademski umjetnik do sada je izlagao na više izložaba u zemlji i inozemstvu, a na cavtatskoj izložbi predstavio se kiparskim i slikarskim radovima u kojima donosi svakodnevne teme. Između ostalog izložio je i svoja najnovija djela "Lady Gaga" i "Na kupanju s Amy Winehouse". Po završetku izložbe održan je glazbeni recital na kojem se predstavila mlada dubrovačka pijanistica Stefani Grbić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙