FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: pohvaljen angažman vojske u gašenju požara kod Knina

ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Na današnjem sastanku Kriznog stožera u Kninu koji koordinira aktivnosti po eksploziji vojno-skladišnog kompleksa Pađani pohvaljen je angažman pripadnika oružanih snaga u gašenju požara, priopćio je večeras MORH.

Na sastanku je rečeno kako su evakuirani građani, temeljem procjena stručnjaka, vraćeni kućama jer veće opasnosti nema, no upozoreni su kako još uvijek ima sporadičnih eksplozija, koje su se i tijekom popodneva čule, te da budu na oprezu, a eventualni pronalazak bilo kakvog sumnjivog predmeta dojave u stožer.

Što se tiče samog događaja, rečeno je kako je, prema svemu sudeći, riječ o višoj sili - požaru koji se nije mogao kontrolirati te je velikom brzinom došao do vojnog skladišta. Također je istaknuta velika požrtvovnost i nadljudski napori 16-torice pripadnika OSRH koji su bili u objektu i koji su do zadnjeg trenutka pokušavali ugasiti vatru, te su praktički pod eksplozijama napustili skladište kako bi sačuvali vlastite živote.

Oružane snage RH su za građane na okolnom području osigurale vodu, agregate, logističku pomoć i po potrebi obroke dok građani budu trebali pomoć, a prioriteti u radu pirotehničara su prometnice. I u popodnevnim satima ponovno su zabilježene aktivnosti kanadera i airtraktora OSRH koji su natapali područje vodom, stoji u MORH-ovu priopćenju.

Na sastanku kriznog stožera nazočni su bili i predsjednik RH Ivo Josipović, potpredsjednici Vlade Darko Milinović i Slobodan Uzelac, ministar obrane Davor Božinović, načelnik GS OSRH general pukovnik Drago Lovrić

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙