FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: tijekom vikenda helikopterima prevezeno osam pacijenata

ZAGREB, 12. rujna 2011. (Hina) - Posade helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ-a i PZO), tijekom ovog vikenda, od petka 9. do ponedjeljka 12. rujna, hitnim medicinskim letovima transportnim helikopterom MI-171 VA i helikopterom MI-171 Sh prevezle ukupno su osam pacijenata, priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

Tako je u petak, 9. rujna, hitnim letovima s Hvara i iz Dubrovnika u KBC Split prevezeno dvoje pacijenata, te jedan pacijent iz Splita u KBC Dubrava.

U subotu, 10. rujna, s Hvara i Brača prevezeno je dvoje pacijenata u KBC Split te jedna njemačka državljanka s otoka Raba u KBC Rijeka, a u nedjelju, 11. rujna, posade HRZ-a i PZO-a prevezle su jednog pacijenta s Korčule u KBC Split i jednog pacijenta s otoka Lošinja u KBC Rijeka.

Hitni medicinski letovi provode se na zahtjev nadležnih institucija preko Centra 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a od dobivanja poziva do polijetanja helikoptera HRZ i PZO-a, u normalnim meteorološkim uvjetima, protekne 10 do 15 minuta, priopćeno je iz MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙