FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobjednici UNDP-ovog foto natječaja "Dva lica Dalmacije"

ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Odabirom šest pobjednika između 180 zaprimljenih fotografija završen je foto natječaj "Dva lica Dalmacije" kojeg je tijekom ljeta proveo Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), priopćio je danas UNDP.

Natjecatelji su imali zadatak prikazati prirodne i kulturne vrijednosti dalmatinske obale koje se narušene i devastirane ljudskim djelovanjem. Stručni žiri na čelu s UNDP-ovim ambasadorom dobre volje Oliverom Dragojevićem odabrao je tri pobjednika, dok su tri pobjednika odabrana javnim glasovanjem publike. Natječaj je organizirao Projekt COAST UNDP-a u suradnji s portalom Fotosofia.info fotografa Damira Hoyke.

Pobjednicima će nagrade biti uručene na svečanom otvorenju izložbe 12. listopada u Splitu gdje će biti predstavljeno i 20 najboljih fotografija.

Prva nagrada, poklon bon za fotografsku opremu u vrijednosti 5000 kuna, dodijeljena je Ivani Miletić za fotografiju koja prikazuje zagađenje mora naftom. Pogled iz zraka na nekontroliranu izgradnju dalmatinske obale ovjekovječio je Velimir Bešić te osvojio drugu nagradu žirija, dok je problem narušavanja arhitektonskog sklada u Dalmaciji zabilježila Lidija Vrečar Mišćin te je osvojila treće mjesto.

Prvu nagrada publike dobila je Andrea Topić za crno-bijelu fotografiju odbačenog i izgorjelog auta na plaži u Baškoj Vodi. Druga nagrada pripala je Zoranu Rudecu za fotografiju požara u Primoštenu kao česte prijetnje obali, a podvodna fotografija cementne miješalice odbačene na dno prekrasnog plavog mora Majde Pavleković osvojila je treće mjesto publike.

Projekt COAST provodi se u četiri dalmatinske županije – Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj – s financijskom podrškom od oko sedam milijuna američkih dolara Globalnog fonda za okoliš (GEF). Provode ga Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙