FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osam kandidata za članove Uprave HRT-a

ZAGREB, 8. rujna 2011. (Hina) - Na ponovljeni natječaj za članove Uprave HRT-a prijavilo se devet kandidata, a jedna kandidatura je na današnjoj zajedničkoj sjednici Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a odbačena zbog nepotpune dokumentacije.

Na natječaj su se prijavili Ante Rončević, Marko Ugarković, Zoran Mihaljević, Damir Regović, Jure Šulentić, Zoran Piličić, Iva Galić, Ornela Čorak i Krešimir Bračić, čija je prijava odbačena.

Programsko vijeće i Nadzorni odbor će s osmero kandidata razgovarati 13. rujna, nakon čega će i glasovati o njima.

Natječaj za dva člana Uprave javne radiotelevizije ponovljen je jer na prijašnjem dva kandidata nisu dobili potreban broj glasova članova Programskog vijeća i Nadzornog odbora koji imaju ukupno 16 članova. Za izbor je potrebna dvotrećinska većina od najmanje 11 glasova.

Po novom zakonu o HRT-u koji je stupio na snagu lani u prosincu, HRT dobiva upravu koja ima dva člana i predsjednika. Za predsjednika Uprave je početkom srpnja dvotrećinskom većinom glasova izabran dotadašnji privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josipa Popovca.

U nastavku sjednice Programskog vijeća privremeni čelnici Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Glazbene proizvodnje podnijeli su izvješća o provedbi programskih načela u kojima su upozorili na nedostatak i odljev kadrova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙