FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obrana generala Gotovine traži odbacivanje tužiteljskog odgovora

ZAGREB, 14. rujna 2011. (Hina) - Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom zatražila je od Žalbenoga vijeća odbacivanje tužiteljskog odgovora na žalbu na prvostupanjsku presudu zbog povreda kako pravila Haaškoga suda o duljini podnesaka tako i odluke Žalbenoga vijeća o propisanoj duljini podnesaka u žalbenom postupku.

"Jedini odgovarajući lijek je da Žalbeno vijeće ukine oba tužiteljska podneska zbog toga što nisu poštivali upute o podnescima i odluku žalbenoga vijeća", navodi se u podnesku obrane generala Gotovine koji je Haaški sud objavio u srijedu.

Iz podneska se vidi da su tužitelji svoje odgovore na žalbu dvojice hrvatskih generala podnijeli u povjerljivom obliku posljednjeg dana roka 12. rujna.

Prema Gotovininoj obrani tužiteljski podnesci premašuju dozvoljeni broj riječi od 50 tisuća za daljnih gotovo 30 tisuća riječi.

Kako je obrani rok za odgovor na tužiteljski podnesak 27. rujna Gotovinini branitelji traže žurnu odluku Žalbenoga vijeća.

Ukoliko žalbeno vijeće ipak odluči dati novi rok tužiteljima za ponovno podnošenje odgovora na žalbu u propisanoj duljini obrana generala Gotovine traži da rok za njezin odgovor ne bude prije 3. listopada s obzirom na to da se obrana ne može u potpunosti posvetiti pisanju odgovora jer u tom razdoblju mora putovati u Haagu na statusnu konferenciju.

Haaški sud zakazao je statusnu konferenciju u predmetu "Gotovina-Markač" za 29. rujna, jer su se do tada trebali podnijeti svi podnesci u postupku žalbe na prvostupanjsku presudu.

Obrane generala Ante Gotovine i Mladena Markača 1. su kolovoza predale žalbu na prvostupanjsku presudu kojom su osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙