FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inin NO većinom glasova prihvatio izmjene nekoliko internih akata

ZAGREB, 13. rujna 2011. (Hina) - Nadzorni odbor Ine većinom je glasova prihvatio izmjene nekoliko internih dokumenata Ine - Poslovnika o radu odbora izvršnih direktora, Pravila o radu i organizaciji, Liste ovlaštenja za donošenje odluka, koje je predložilo odvjetničko društvo Madirazza i partneri, a četiri su člana Nadzornog odbora zatražili daljnje usklađivanje interne regulative s hrvatskim pravnim okvirom, izvijestili su danas iz Ine u priopćenju o jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora.

Kako se navodi u priopćenju, Nadzorni je odbor na jučerašnjoj sjednici temeljito pregledao pravno mišljenje izdano od strane odvjetničkog društva Madirazza i partneri, a vezano za interne dokumente INA d.d. (Poslovnik o radu odbora izvršnih direktora, Pravila o radu i organizaciji, Lista ovlaštenja za donošenje odluka) te također izmjene tih dokumenata predložene od strane tog odvjetničkog društva i Ininog tima.

Nakon unesenih izmjena, ti su interni dokumenti jednoglasno odobreni od strane Uprave Ine, te je dogovoreno da će se daljnja usklađenja pravne i poslovne prirode izvršiti nakon mogućih dodatnih zahtjeva pravne prirode te će takvo mišljenje biti proslijeđeno Nadzornom odboru na suglasnost, ističu iz Ine.

Uprava je, kako se dodaje, dala zahtjev za izradu predmetnog zadatka, a na inicijativu Nadzornog odbora.

"Na jučerašnjoj sjednici Nadzorni odbor Ine je s većinom glasova prihvatio prezentirane izmjene spomenutih internih dokumenata, dok su četiri člana Nadzornog odbora zatražili daljnje usklađivanje interne regulative s hrvatskim pravnim okvirom. Usprkos tomu, prihvaćanjem izmjena ovaj prvotni zadatak kojeg je inicirao Nadzorni odbor, a vezano za reviziju spomenutih dokumenata, se u ovom trenutku smatra izvršenim", zaključuje se u priopćenju.

Inače, u Nadzornom odboru Ine je devet članova od kojih pet u to tijelo predlaže MOL, dok hrvatska Vlada daje tri člana, a jedan je predstavnik radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙