FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Badela prihvatila ulazak države u vlasništvo; predsjednica Uprave bez razrješnice

ZAGREB, 22. kolovoza 2011. (Hina) - Glavna skupština Bedela 1862 dala je suglasnost Upravi i Nadzornom odboru Badela za daljnje provođenje planova restrukturiranja i održivog razvoja te prihvatila odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i povećanju istog unosom potraživanja države u temeljni kapital, a skupština je dala razrješnicu članovu Uprave Srđanu Orebu, dok razrješnicu nije dobila predsjednica Uprave Zvjezdana Blažić, izvijestili su iz Badela.

Na skupštini, koja je održana u subotu, 20. kolovoza, razrješnicu je odlukom većine dioničara dobio član Uprave Badela Srđan Oreb, te članovi Nadzornog odobra Tomislav Vujić, Matej Tomažin, Ante Vrančić i Ana Mandac, dok istu odlukom glavne skupštine nisu dobili predsjednica Uprave Zvjezdana Blažić, predsjednik Nadzornog odbora Zdenko Ljevak, kao i članovi NO-a Ivana Brdar i Vidoje Bulum, navodi se u priopćenju Badela.

Glavna skupština donijela je odluku o pokriću neto gubitka Badela od 260,87 milijuna kuna iz 2010. i nepokrivenog neto gubitka u iznosu od 130,5 milijuna kuna iz 2009. Neto gubitak iz 2009. od 130,5 milijuna kuna te dio gubitka iz 2010. u iznosu od 19,89 milijuna kuna pokrit će se na teret temeljnog kapitala tvrtke i to smanjenjem temeljnoga kapitala sa 225,6 milijuna kuna na 75,2 milijuna kuna.

Preostali dio gubitka u iznosu od 240,98 milijuna kuna iz prethodnih godina, nastao s osnova ulaganja u povezano društvo Kalničke vode Bio natura, pokrit će se iz dobiti u poslovanju na teret budućeg poslovanja društva, sukladno planu poslovanja koje je Uprava izradila za razdoblje od 2011. do 2017. godine, ističe se u priopćenju.

Skupština je također donijela odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala Badela i to smanjenjem nominalnog iznosa dionica radi pokrića dijela gubitka - temeljni kapital u iznosu od 225,6 milijuna kuna smanjuje se za 150,4 milijuna kuna, na 75,2 milijuna kuna, a nominalna vrijednost dionica od 300 kuna smanjuje se na 100 kuna po dionici.

Nakon toga, glavna skupština je donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala i to ulaganjem prava, odnosno pretvaranjem potraživanja države u uloge - temeljni se kapital povećava sa 75,2 milijuna kuna na 313,76 milijuna kuna i to ulaganjem u pravima za iznos od 238,5 milijuna uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara. Ulaganje u pravima izvršit će se unosom potraživanja Republike Hrvatske prema Badelu pretvaranjem potraživanja u ulog u iznosu od 206,5 milijuna kuna i unosom potraživanja Kapitalnog fonda pretvaranjem potraživanja u ulog u iznosu od 32 milijuna kuna, navode iz Badela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙