FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Dječjim vinkovačkim jesenima 58 društava iz Hrvatske, BiH i Vojvodine

VINKOVCI, 11. rujna 2011. (Hina) - U sklopu 46. vinkovačkih jeseni danas se održavaju Dječje vinkovačke jeseni na kojima sudjeluje 58 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, BiH te Vojvodine s više od 2.500 najmlađih njegovatelja folklorne tradicije.

U mimohodu središnjim vinkovačkim ulicama prodefilirale su dječje folklorne skupine pokazujući bogatstvo nošnja, napjeva, kola i običaja mjesta iz kojih dolaze. Mimohod su predvodili konjanici i konjske zaprege, s djecom u ulozi jahača i kočijaša. Nakon defilea otišli su pod veliki šator Vinkovačkih jeseni, gdje se održava folklorno-zabavni program.

Dječje vinkovačke jesen održavaju se 29 godina, a pokrenute su u svrhu očuvanja tradicije te širenja interesa za folklor i tradicijsku kulturu među najmlađima.

Pod velikim šatorom večeras će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz Tovarnika, Šiškovaca, Račinovaca, Slakovaca, Vinkovaca, Vukovara, Nuštra, Komletinaca, Korođa i Lipovca. Nakon toga glazbeni koncert održat će Veliki subotički tamburaški orkestar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙