FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana Prva Šokačka alka

ĐAKOVO, 28. kolovoza 2011. (Hina) - U Selcima Đakovačkim održana je Prva Šokačka alka koja je okupila 14 natjecatelja iz đakovačkog, osječkog, brodskog i vinkovačkog kraja, a najboljim šokačkim alkarom proglašen je Ivan Matanić iz Donjih Andrijevaca pokraj Slavonskog Broda.

Organizirala ju je Konjogojska udruga lipicanske pasmine Selci, uz suorganizaciju lovačkih društava "Vepar" iz Gašinaca i "Srndać" iz Selaca Đakovačkih, a uz pokroviteljstvo Grada Đakova. "S obzirom na našu bogatu tradiciju i konjogojski uzgoj, odlučili smo se i mi na svoju, Šokačku alku", rekao je inicijator ideje o Prvoj Šokačkoj alci, Krešimir Brataljenović iz Selaca Đakovačkih.

Natjecatelji su 'trčali' alku na trkalištu formiranom od bala sijena. Odjeveni u tradicionalno ruho slavonskih jahača, natjecatelji su se nadmetali u tri kruga, a najpreciznije oko i ruku imao je Donjoandrijevčanin Ivan Matanić kojem je pehar predao gradonačelnik Zoran Vinković. Drugo mjesto pripalo je Borisu Vukadinu iz Piškorevaca pokraj Đakova, a treće Josipu Glavaševiću iz Selaca Đakovačkih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙