FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene Zlatne motorke na 6. Trash Film Festivalu

VARAŽDIN, 10. rujna 2011. (Hina) - U varaždinskom Multimedijalnom centru KULT večeras su dodijeljene nagrade Zlatne motorke najboljim filmovima prikazanima na trodnevnom 6. Trash Film Festivalu, koji se u Varaždinu održava od četvrtka, a ovogodišnja tema je vestern.

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija: za najbolji akcijski, horor, znanstveno-fantastični i borilački film te najbolji film po izboru publike. Dobitnike u prve četiri navedene kategorije izabrao je žiri u kojem su bili urednik dokumentarnog programa Hrvatske radiotelevizije Đelo Hadžiselimović, filmski kritičar Nenad Polimac i srpski filmski i televizijski producent Milan Todorović.

Zlatnu motorku za najbolji akcijski film dobio je "Mercenarios & psicopatas" redatelja Manuela Blanca iz Španjolske, a za najbolji horor film "Veriga mesa" redatelja Tomaža Gorkiča iz Slovenije. Najboljim znanstveno-fantastičnim filmom prikazanim na festivalu proglašen je "Sigismund" redatelja Radoja Jačevića iz Srbije, a najboljim akcijskim filmom "Zmajeva oštrica" redatelja Saše Đuračića iz Hrvatske.

Zlatnu motorku za najbolji film po izboru publike osvojio je španjolski znanstveno-fantastični film "Manual practico del amigo imaginario" čiji je redatelj Ciro Altabas.

U tri dana trajanja Trash Film Festivala, međunarodnog festivala niskobudžetnih akcijskih, borilačkih, znanstveno-fantastičnih i horor filmova, u Multimedijalnom centru KULT u Varaždinu prikazana su 32 filma iz Hrvatske i inozemstva koji su konkurirali za nagradu Zlatna motorka.

Van konkurencije prikazana su i dva "spaghetti" vesterna s Budom Spencerom i Terenceom Hillom u glavnim ulogama, a održana su i tri predavanja: o usponu i padu slasher filmova, o živim mrtvacima na filmu i o trash arhitekturi.

Svake su večeri za vrijeme trajanja festivala, nakon projekcija filmova, ljubitelji trasha mogli uživati u koncertima rock bendova na parkiralištu Multimedijalnog centra KULT. Nastupili su, između ostalih, Renato Metessi i bend Kronika te bend KISS Forever, najbolji europski i jedan od najboljih svjetskih KISS cover bandova. Večeras 6. Trash Film Festival zatvaraju Small House Brown, The Fakin Lajsne i Chubaka Chetri Chudaka i Chubakina Baka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙