FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. rujna 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB/GUDOVEC

Predsjednica vlade Jadranka Kosor rekla je danas u Gudovcu da oporba, što god činila, radila i govorila, neće uspjeti izbrisati činjenicu da je HDZ-ova vlada završila pregovore s Europskom unijom. "Mi smo uspjeli, ja sam uspjela održati obećanje da će pregovori biti završeni do kraja lipnja", naglasila je Kosor istaknuvši kako zna da to izaziva golemu nervozu u oporbi. "Vlada na čelu s HDZ-om završila je pregovore, i koliko god se trudili, tu činjenicu neće moći niti osporiti niti izbrisati iz povijesti Hrvatske", rekla je Kosor odgovorivši na novinarski upit kako komentira izjavu predsjednice Kluba zastupnika HNS-a Vesne Pusić da je HDZ-u ulazak u EU neka vrsta trofeja. Premijerka je dodala je kako uskoro očekuje potpisivanje pristupnog ugovora s Eursopskom unijom te da sve ide po planu. "Oni su se očito odlučili za program osporiti sve, govoriti o jadu, tuzi, nevolji i svemu što misle da će birače navesti da za njih glasuju", kazala je premijerka Kosor. Istaknula je i kako sajam u Gudovcu pokazuje rast od 15 posto, neke tvrtke u ovoj godini pokazuju rast od 30 posto te da će Hrvatska ulaskom u EU u prvoj godini dobiti 800 milijuna eura, a u prve dvije godine gotovo 3,5 milijardi eura. "To je uspjeh ove vlade", rekla je premijerka Kosor zahvalivši svima koji su u tome pomogli.

OSIJEK

Veliki požar izbio je u hangaru sa spremnicima za stočnu hranu na farmi muznih krava Mala Branjevina kod Čepina, u vlasništvu tvrtke „Žito“ Marka Pipunića, a u gašenju sudjeluje 40-ak vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila. Prema riječima Zorana Pakšeca, zapovjednika smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek, požar se gasi od poslijepodnevnih sati, a intrevencije će trajati sigurno i sutra i u ponedjeljak da se požar ne bi proširio na staje s kravama. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek i županijski vatrogasni zapovjednik Boris Banjan kazao je za Hinu kako je situacija ozbiljna, te da se poduzimaju sve mjere da se požar ne proširi na staje gdje se prema njegovim riječima nalazi oko 2000 muznih krava. Riječ je o velikom objektu, hangar i jedan silos do sada su gotovo u potpunosti izgorjeli, branimo pristup štalama sa svih strana, te vjerujemo da neće doći do najgorega, rekao je. Od mjesta požara do staja je otprilike 100-tinjak metara, kazao je Banjan. U međuvremenu posao na farmi se odvija, krave se muzu, hrane i obavljaju svi ostali poslovi, rekao je. Uzroke požara još ne znamo, rekao je Banjan, dodavši kako na svu sreću gašenju pogoduje to što nema vjetra. Požarište je posjetio vlasnik Marko Pipunić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

KARLOVAC

Glavnu nagradu (Grand Prix) i u stranoj i u domaćoj konkurenciji filmskog festivala srednjoškolskog stvaralaštva osvojio je film iz Danske „Naopako“ nezavisne autorice Sare B. Pedersen, objavljeno je danas na svečanosti zatvaranja festivala. Šesnaesta filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival održani su od 7. do 10. rujna u Karlovcu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza (HFS). Publika je najboljim filmom proglasila “Kordunaški tup model”, grupe autora iz Blank filmskog inkubatora Zagreb i Suncokreta iz Gvozda. Od ocjenjivačkog suda glavnu nagradu u konkurenciji animiranog filma dobio je južnokorejski “Time Restaurant”, a posebno priznanje također južnokorejski film “Poop”. U kategoriji dokumentarnog filma najboljim je proglašen slovenski film “Sačuvaj za drugo jutro", a u otvorenoj kategoriji pobijedio je film iz Velike Britanije “The Ice Cream Film”. Za igrani film dodijeljene su dvije prve nagrade – irskom filmu “The Last Princess” i danskom “Retour”. U domaćoj konkurenciji nagrađeni su animirani film “1000 ždralova” Foto kino kluba Zaprešić, dokumentarni film “Boba” autora iz Medicinske škole Osijek, igrani film “Mane” Studija kreativnih ideja Gunja, a posebno priznanje pripalo je Foto kino klubu Zaprešić za film “Vrisak”. U kategoriji slobodnog stila najboljim je proglašen film “Izvan fokusa” Studija kreativnih ideja Gunja. “Žuta zastava”, nagrada koja se dodjeljuje filmu koji na najbolji način obrađuje tematiku nasilja na filmu, pripala je Artistudiju iz Moldavije i to za film “Ograda”.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙