FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru započeo Susret književnika podunavskih zemalja

VUKOVAR, 9. rujna 2011. (Hina) - Projekcijom igranog filma „Donau, Dunaj, Duna, Dunav, Dunarea“ redatelja Gorana Rebića, večeras je u Ružičkinoj kući u Vukovaru započeo Susret književnika podunavskih zemalja.

„U Vukovaru se, 20 godina nakon rata, prvi put susreće 10 književnika podunavskih zemalja, odnosno književnici iz Hrvatske, Srbije, Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine, koja, iako nije podunavska zemlja, pripada regiji“, izjavio je za Hinu moderator vukovarskog književnog susreta Srećko Horvat.

Dodao je da je Dunav simbolična rijeka, rijeka koja povezuje zemlje, njihovu raznoliku zajedničku prošlost i koja će i u budućnosti povezivati. Takva uloga Dunava nalazi se i u temelju ideje o organiziranju susreta književnika podunavskih zemalja u Vukovaru jer i književnost otvara dijalog i povezuje, rekao je Horvat.

Manifestaciju su osmislili i organizirali Austrijski kulturni forum i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, a partneri su im grad Vukovar i nakladnička kuća „Fraktura“.

Nakon projekcije filma, kasnije večeras, na terasi hotela „Lav“, u blizini Dunava, susrest će se hrvatska književnica Ivana Simić Bodrožić, rođena Vukovarka, te književnici Robert Perišić (Hrvatska), Vladimir Arsenijević (Srbija), Selvedin Avdić (BiH).

Oni će, pojašnjava moderator susreta Srećko Horvat, čitanjem ulomaka iz svojih djela, započeti i dijalog te kroz diskusiju promišljati prošlost i budućnost dunavskoga prostora te otvoriti pitanja aktualnog trenutka književnog i kulturnog prostora Hrvatske i regije.

Sutra navečer u istom prostoru susrest će se književnici Damir Karakaš (Hrvatska), Teofil Pančić (Srbija), Erwin Riess (Austrija) i Krisztirn Gresco (Mađarska).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙