FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završila 40. jubilarna Zagrebačka slavistička škola

DUBROVNIK, 2. rujna 2011. (Hina) - Četrdeseti hrvatski seminar za strane slaviste danas je u Dubrovniku završio s radom, a u radu skupa sudjelovalo je sedamdesetak inozemnih studenata slavistike i kroatistike te sveučilišni nastavnici kojima je hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.

Među polaznicima bili su i studenti iz Argentine, Japana i Kenije.

Osim predavanja o hrvatskom jeziku, na seminaru je bilo riječi o suvremenoj hrvatskoj poeziji i prozi, vizualnoj kulturi devedesetih godina, te o ulozi bosanskih franjevaca u procesima hrvatskog jezika i njihovoj spisateljskoj djelatnosti.

Održano je i nekoliko glazbenih radionica filmskih projekcija te izlaganje priča iz dubrovačke prošlosti.

Studenti su također imali priliku slušati dva tematska ciklusa predavanja posvećena predstandardizacijskom razdoblju hrvatskog jezika odnosno hrvatskoj književnosti i kulturi devedesetih godina 20. stoljeća.

Kako je istaknuo voditelj prof. dr. Krešimir Mićanović, i ove je godine iskazan veliki interes stranih slavista i kroatista koji ovu školu smatraju važnim mjestom stručne afirmacije.

Posebni gosti seminara bili su dramatičar i teatrolog Boris Senker, redatelj Ognjen Sviličić te književnici Edo Popović i Josip Mlakić.

Polaznici seminara obišli su i Elafitsko otočje, Trsteno, Ston i Cavtat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙