FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZADAR: sastanak župana Jadranske Hrvatske

ZADAR, 2. rujna 2011. (Hina) - Svi župani Jadranske Hrvatske danas su na svojem prvom sastanku u Punta Skali pokraj Zadra definirali zajedničke regionalne razvojne projekte - javne, poslovne i turističke infrastrukture, u vrijednosti višoj od 10 milijuna eura.

Projekti vezani za razvoj tehnoloških parkova, kulturna baština, zdravstveni i brdsko-planinski turizam, te mreža poslovne infrastrukture - prioriteti su regionalnoga razvoja Jadranske Hrvatske koji će se financirati iz strukturnih fondova, a kroz "Operativni program regionalne konkurentnosti". Dogovoreno je to na današnjem sastanku svih 7 župana Jadranske Hrvatske - od Istarske do Dubrovačko-neretvanske županije.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk istaknuo je da se relativno brzo donosi odluka za koje će se projekte financirati projektna dokumentacija. "Onaj projekt koji dobije zeleno svjetlo, možemo već sada reći sa gotovo 100-postotnom sigurnošću, da će sutra kada uđemo u EU biti jedan od prvih projekata koji će biti financirani iz strukturnih fondova" – istaknuo je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Župani sedam jadranskih županija zaključili su kako su prioritetni projekti Jadranske Hrvatske, koji će aplicirati za strukturne fondove kroz jedan od 5 sektorskih operativnih programa, oni projekti koji za cilj imaju razvoj tehnoloških parkova, razvoj zdravstvenog i brdsko planinskog turizma, mrežu poslovne infrastrukture, te valorizaciju kulturne baštine i UNESCO zaštitu.

Zaključci sa sastanka temelj su za buduću raspodjelu financijskih sredstava za regionalni razvoj iz strukturnih fondova EU nakon što Hrvatska postane punopravna članica Europske unije.

Kroz "Operativni program regionalne konkurentnosti" Zadarska županija kandidirat će primjerice Centar za mehatroniku i robotiku, Centar za baštinu, Sakralni kompleks crkve Sv.Donata i Sv.Ilije, Zdravstveno-turistički centar u Biogradu, te Poslovna zona Crno – istaknuo je župan Stipe Zrilić.

Ovi projekti su od iznimnog značenja za daljnji razvoj Zadarske županije i cijele regije, a u skladu su sa županijskom razvojnom strategijom kao i Strategijom regionalnog razvoja RH – dodao je župan Zrilić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙