FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 7. rujna 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić potvrdila je u srijedu nastup na IAAF World Challenge mitingu Zagreb 2011, koji će se 13. rujna održati na stadionu Mladosti na Savi, priopćili su organizatori mitinga.Unatoč ozljedi i umoru nakon osvojenog srebra na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Daeguu, Blanka je ipak odlučila nastupiti u Zagrebu. Naime, medicinski pregledom je ustanovljeno da se stanje njezine ozljede nije pogoršalo, pa će Splićanka skakati na Hanžeku, čiji je i zaštitni znak zahvaljujući sjajnim nastupima zadnjih godina. Vlašić je upravo u Zagrebu postigla i svoj rekordni skok preko 208 centimetara.Uz Vlašić, apsolutna zvijezda mitinga bit će i najbolji atletičar današnjice Jamajčanin Usain Bolt, koji će trčati na 100 metara.

VILNIUS/ZAGREB

Hrvatska je kandidat za domaćina Europskog prvenstva košarkaša 2015. i to u zajedničkoj kandidaturi s Francuskom, Njemačkom i Italijom, tvrdi francuska agencija AFP. Kandidaturu je službeno u srijedu u Vilniusu podnio predsjednik Francuskog košarkaškog saveza Jean-Pierre Siutat, koji je ustvrdio da će proračun prvenstva biti od 35 do 40 milijuna eura. On je kazao kako bi Hrvatska, kao i Italija, bila samo domaćin jedne od skupina prvoga kruga natjecanja i to u Zagrebu i Milanu. Preostali dio prvenstva, uključujući i završnicu, odvijao bi se u Francuskoj i Njemačkoj. Francuski domaćini bili bi Pariz, Strasbourg, Dunkerque i Lyon, a njemački Berlin, Koeln i Duesseldorf.U Litvi se po prvi puta igra s proširenim sustavom od 24 reprezentacije, a taj sustav će biti i na sljedećem prvenstvu za dvije godine u Sloveniji. Ukoliko zajednička kandidatura Francuske, Njemačke, Italije i Hrvatske bude prihvaćena, bilo bi to prvo prvenstvo Staroga kontinenta koje bi se igralo čak u četiri zemlje. Iz Hrvatskoga košarkaškoga saveza zasad nema komentara.

VILNIUS

Francuski košarkaši slavili su u dvoboju 1. kola E skupine EURA u Litvi protiv Turske s 68:64 (31:27), te su tako nastavili svoju dominaciju na ovom prvenstvu. Francuzi su pokazali snagu i protiv Turaka, koji su se u zadnji trenutak, zahvaljujući pomoći Britanaca, dočepali drugoga kruga natjecanja. Francuzi su vodili gotovo cijelu utakmicu, a zadnju četvrtinu su dobili Turci (20:11), no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Prvi strijelci Turaka bili su Hedo Turkoglu (13) i Emir Preldić (11), a Francuze je ponovno predvodila NBA zvijezda Tony Parker (20). Francuzi su ovom pobjedom ostali jedina neporažena momčad skupine E. Ranije su španjolski košarkaši svladali selekciju Njemačke s 77:68 (36:33). Španjolci su se pobjedom posve približili četvrtfinalu, a veliki dvoboj NBA zvijezda Pau Gasola i Dirka Nowitzkog završio je - nedolučeno. Obojica su postigla po 19 koševa, no zato je za Španjolce ključni igrač bio Pauov mlađi brat Marc Gasol, koji je briljirao s 24 koša. Njemačka je veći dio susreta bio ravnopravan suparnik, a odluka je pala u zadnjoj četvrtini koju su Španjolci dobili s 21:13. U skupini E Španjolska ima dvije pobjede i poraz, dok je Njemačka daleko od četvrtfinala jer ima sva tri poraza.

PRAG

U padu ruskog zrakoplova, u kojemu je nastradala cijela momčad hokejaša na ledu Lokomotiva iz Jaroslavlja, bila su i tri češka reprezentativca. Češki mediji oplakuju smrt bivših svjetskih prvaka Jana Mareka (31), Karela Rachuneka (32) i Josefa Vašičeka (31), koji je 2006. bio i prvakom NHL lige.

"Ovo je velika tragedija svjetskog, ruskog, ali i češkog sporta. Sva trojica naših stradalih hokejaša bili su članovi reprezentacije Češke, koja je 2010 osvojila naslov prvaka svijeta", kazao je predsjednik Češke hokejaške federacije Tomas Kral.Češki mediji ovu tragediju upoređuju s onom iz daleke 1948., kada je u opadu zrakoplova nad La Mancheom poginula šestorica hokejaša tadašnje selekcije ČSSR-a. Putnički zrakoplov tipa Jakovljev 42 (JAK-42) s ekipom ruskih hokejaša na ledu iz Jaroslavlja srušio se u srijedu nedaleko od zračne luke u tome gradu, 300 km sjeveroistočno od Moskve, pri čemu su poginule 44 od 45 osoba u zrakoplovu. Agencije su ranije javile da je u padu zrakoplova poginulo 36 članova hokejaške momčadi Lokomotiv iz Jaroslavlja koja je putovala na utakmicu u glavni grad Bjelorusije Minsk.Nesreća se dogodila oko 16 sati po mjesnom vremenu nedugo nakon polijetanja. Prema prvim informacijama, zrakoplov je pao na tlo s male visine odmah nakon polijetanja i zapalio se. Zrakoplov je letio prema Minsku, gdje je momčad Lokomotiva trebala igrati protiv Dinama. Lokomotiv iz Jaroslavlja nastupa u ligi KHL koja se smatra drugom najjačom na svijetu nakon sjevernoameričkog NHL-a.Uz češke reprezentativce, internetska stranica ruskog hokejaškog saveza tvrdi da su poginuli trener momčadi je Kanađanin Brad McCrimmon, poznati slovački hokejaš Pavol Demitra i švedski vratar Liv Stefan, te nekadašnji NHL-ovci iz Rusije Ruslan Salei, Karlis Skrastins i Aleksander Koroljuk.

MADRID

Britanski biciklist Christopher Froome (Sky) pobjednik je 17. etape Vuelte vožene u dužini od 211 kilometara od Faustina do Pena Cabarge, dok je hrvatski predstavnik Robert Kišerlovski ciljem prošao kao 22. Odmah iza pobjednika Froomea kao drugoplasirani je u cilj ušao Španjolac Juan Jose Cobo, koji je tako sačuvao svoje vodstvo u ukupnom poretku, doduše sa samo 13 sekundi prednosti u odnosu na Britanca. Treći je bio Nizozemac Bauke Mollema. Kišerlovski je za pobjednikom etape zaostao 1:55 minuta, a ukupno je 21. s zaostatkom od 17:16 minuta. V četvrtak se vozi 18. etapa oko Španjolske od Solaresa do Noe u dužini od 174 kilometra.

SPLIT

Utakmica između Hajduka i Dinama, koja će se igrati u subotu na Poljudu, bit će veliki spektakl i očekuje se da na punom stadionu to bude praznik nogometa, izjavio je danas na konferenciji za novinare član Uprave Hajduka Milo Nižetić. Podsjetivši kako dio medija najavljuje rat između Hajduka i Dinama zbog nedavnih nesuglasica glede Josipa Šimunića, Nižetić je kazao da "treba spustiti loptu na zemlju".

"Želja nam je da se nakon ovog derbija priča o nogometu i da se vrati vjera u nogomet, a sve ostale stvari treba ostaviti po strani", rekao je Nižetić, napomenuvši kako i sinoćnja utakmica, u kojoj je reprezentacija Hrvatske pobjedila Izrael 3:1, predstavlja vraćanje vjere u nogomet u Hrvatskoj. Nižetić je u ime Hajduka zaželio Dinamu pobjedu protiv Reala idućeg tjedna na Maksimiru u utakmici Lige prvaka, ali je naglasio kako će u utakmici Hajduk-Dinamo "bodovi ostati na Poljudu". "Prednost Hajduka je kompaktnost momčadi i ekstremna motiviranost igrača, a i naši su navijači ekstremno emotivni i uvijek očekuju pobjedu Hajduka, pogotovu na Poljudu", kazao je Nižetić. Glasnogovornik Hajduka Toni Bilić je izvjestio kako se do danas za praćenje utakmice Hajduka i Dinama akreditiralo i 25 novinara iz inozemstva, kao i skauti iz madridskog Reala, Valencije, Manchester Uniteda, Marseillea, te predstavnici japanske reprezentacije.

ZAGREB

Uoči derbija Hajduka i Dinama, u subotu na Poljudu, predsjednik Dinama Mirko Barišić uputio je danas otvoreno pismo u kojem se nada da će derbi biti događaj međusobnog razumijevanja, tolerancije i radosti. "U predvečerje ovoga velikoga derbija došlo je do neželjenih nesporazuma između naših klubova koji su neizvjesnost nogometne igre i interes navijača stavili u drugi plan, a medijski prostor pun je crnih slutnji i teških riječi. U ime Dinama iskreno želim i molim da ovaj zaista veliki športski događaj pretvorimo u čin međusobnog razumijevanja, tolerancije i radosti", kaže se otvorenom pismu predsjednika Dinama Mirka Barišića, koje je objavljeno na internetskoj stranici zagrebačkog kluba. "Našoj napaćenoj zemlji danas je zajedništvo potrebno u svim djelatnostima. To se dakako odnosi i na šport, pa se stoga snažno potrudimo da naš veliki nogometni derbi i događaji oko njega budu potvrda naše zrelosti i odgovornosti. Uvjeren sam da to od nas očekuju prijatelji i navijači oba kluba, kao i hrvatska javnost. Mi iskreno želimo kroz ovakve susrete promicati ljepotu nogometne igre, neizvjesnost i međusobno uvažavanje. Molim da naši športski protivnici i prijatelji učine isto, jer to je jedini pravi put da iskreno obradujemo naše ljude kao prave poklonike športa i nogometne igre. Radujemo se dolasku u naš Split, u želji da se zajednički veselimo bez obzira tko će biti pobjednik. Želimo da nakon ovog derbija otvorimo novu stranicu međusobne suradnje i poštovanja", kaže se među ostalim u otvorenom pismu predsjednika Dinama.

ZAGREB

Na blagajnama maksimirskog stadiona danas u 12.00 sati započela je prodaja paketa ulaznica za utakmice Dinama u Ligi prvaka i već u prvom satu prodaje stvorio se prilično dugačak red pred blagajnama. Paketi ulaznica za tri domaće utakmice Dinama u Ligi prvaka mogu se kupiti isključivo na blagajnama između istočne i sjeverne tribine uz Maksimirsku ulicu. Prodaja paketa ulaznica trajat će do 12. rujna do 22 sata, a cijene paketa ulaznica su 600 kuna za tribine Sjever i Jug, 800 kuna za tribinu Istok, te 1.000 kuna za tribinu Zapad gore i 1.200 kuna za tribinu Zapad dolje.

Ukoliko do 12. rujna ne budu rasprodani svi paketi ulaznica, klub će pustiti u prodaju jednokratne ulaznice za utakmicu sa Real Madridom, koja je na rasporedu 14. rujna. Prodaja jednokratnih ulaznica bit organizirana 13. i 14. rujna, a informacija o cijenama i vrstama preostalih jednokratnih ulaznica bit će objavljena u ponedjeljak 12. rujna u 22.30 sati na službenoj internetskoj stranici kluba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙