FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: SDP preuzeo HSLS-ov prijedlog o rješavanju prometa

DUBROVNIK, 7. rujna 2011. (Hina) - Predsjednica HSLS-a grada Splita Ljiljana Vidučić i predsjednik dubrovačko-neretvanskoga Županijskog vijeća te stranke Vicko Ivančević rekli su danas na konferenciji za novinare u Dubrovniku da je prijedlog o rješavanju prometa prema Dubrovniku koji je nedavno iznio SDP prvi predložio HSLS.

Kako je rekla predsjednica splitskoga HSLS-a Ljiljana Vidučić, ta je stranka još u kolovozu predložila da se Pelješac, dok se ne izgradi pelješki most, s kopnom poveže trajektima, što je proteklog tjedna u priopćenju za javnost kao svoj prijedlog iznio SDP Dubrovačko-neretvanske županije.

Upravo je HSLS, dodala je Vidučić, predložio da "do momenta gradnje i puštanja u promet pelješkog mosta" do iduće turističe sezone treba završiti pristupne ceste i privremena trajektna pristaništa te ugovoriti izgradnju dvaju trajekata koji bi Pelješac s kopnom povezivali 24 sata na dan.

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Vicko Ivančević rekao da se pelješki most mora graditi te da nisu u pravu oni koji tvrde kako se njegova gradnja ne isplati.

Prošli tjedan županijski SDP priopćio je da je županijsko stranačko predsjedništvo raspravljalo o prometnoj problematici Dubrovačko-neretvanske županije te je predložilo da se 'neslavni' pelješki most privremeno zamijeni s dva do četiri trajekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙