FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: "16. filmska revija mladeži" 7. rujna

KARLOVAC, 5. rujna 2011. (Hina) - Četverodnevna natjecateljska manifestacija za filmsko stvaralaštvo srednjoškolske populacije u zemlji pod nazivom „16. filmska revija mladeži“, te u svijetu „4. Four River Film Festival“ počinje u srijedu u Karlovcu, a održava se u Gradskom kazalištu „Zorin Dom“, Knjižnici za mlade i Starom gradu Dubovcu.

Osim filmske produkcije mladih prikazat će se i uspješnice s nedavno održanog Festivala igranog filma u Puli i to „Kotlovina“ redatelja Tomislava Radića i „Fleke“ Alda Tardozzia, te održati radionice i drugi popratni sadržaji.

Organizatori su Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac, a očekuje se dolazak 150 srednjoškolaca iz cijeloga svijeta. U borbu za nagrade ušla su 84 filma iz 22 zemlje, od 286 prijavljenih ostvarenja. Kroz ceremoniju svečanog otvorenja publiku će voditi glumica Zrinka Cvitešić.

Međunarodni žiri čine redatelji Andrei Tanaseu (Rumunjska), Aldo Tardozzi (Hrvatska), animator Gabor Rethi (Mađarska), a uz njih će raditi i žiri srednjoškolaca, karlovački filmaš Marko Mikšić, plesačica i glumica Tamy Zajec te osvajačica Grand Prixa prošlogodišnje Revije i Festivala, Jihye Hwang, da bi dodjelili nagradu za promicanje nenasilja u filmu, tzv. Žutu zastavu.

Otvaranje manifestacije bit će 7. rujna s početkom u 20.30 u (bivšem) kinu Edison, prvoj najmjenski sagrađenoj kino dvorani na prostoru cijele jugoistočne Europe, koja posljednjih pet godina nije u funkciji. Edison se nalazi na Šetalište dr. Franje Tuđmana br. 13.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙