FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela 40. zagrebačka slavistička škola

DUBROVNIK, 22. kolovoza 2011. (Hina) - U Dubrovniku je danas svečano otvoren 40. hrvatski seminar za strane slaviste koji se u organizaciji Zagrebačke slavističke škole održava do 2. rujna.

Na skupu sudjeluje sedamdesetak stranih studenata slavistike i kroatistike te sveučilišni nastavnici kojima su hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.

Kako je istaknuo direktor Zagrebačke slavističke škole Krešimir Mićanović, škola okuplja mnoge naše ugledne profesore i znanstvenike, a kontinuirano izaziva velik interes stranih slavista i kroatista koji je smatraju važnim mjestom stručne afirmacije.

Škola je počela s radom prije 40 godina u Dubrovniku, tijekom ratnih godina preselila se u Pulu, a u Dubrovnik se vratila 1999. godine.

Osim predavanja o hrvatskom jeziku, na seminaru će se govoriti o suvremenoj hrvatskoj poeziji i prozi, vizualnoj kulturi 90-ih godina te o ulozi bosanskih franjevaca u procesima hrvatskog jezika i njihovoj spisateljskoj djelatnosti. U sklopu seminara održat će se pet glazbenih radionica i tri filmske projekcije, izložit će se tri priče iz dubrovačke prošlosti, a polaznici će obići Elafitske otoke, Trsteno, Ston i Cavtat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙