FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić čestitao Bajram

ZAGREB, 29. kolovoza 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je danas predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj Muftiji Šefku efendiji Omerbašiću i građanima islamske vjeroispovijesti čestitku povodom središnjeg islamskog blagdana Bajrama.

"Povodom središnjeg islamskog blagdana, svim muslimanima i Bošnjacima u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj čestitam Bajram, sa željom da ga provedu u miru, radosti, obiteljskom i prijateljskom zajedništvu", stoji u Bandićevoj čestitci.

"Neka vas ovaj blagdan, kao simbol žrtvovanja i ljudske solidarnosti, potakne na dobra i plemenita djela prema bližnjima, ali i prema svim ljudima dobre volje. Bez obzira na svjetonazorsku, vjersku ili nacionalnu pripadnost, za sve ljude vrijedi Poslanikov hadis 795., koji kaže: 'Propast će i na velikom gubitku bit će čovjek u čijem srcu nema ljubavi za druge ljude'", dodaje se.

Bandić je zahvalio efendiji Omerbašiću i cijelom mešihatu na svemu što čine na međusobnom zbližavanju kršćanstva i islama, uklanjanju predrasuda, te jačanju razumijevanja, poštovanja i tolerancije, te izrazio nadu da će se odnosi između islamske zajednice i Grada Zagreba i nadalje razvijati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙