FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kinookus Food Film Festival od 14. do 18. rujna u Stonu

ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - Na ovogodišnjem Kinookus Food Film Festivalu, koji će se pod nazivom "Hrana i identitet" održati od 14. do 18. rujna u Stonu, gostovat će i jedan od najuspješnijih mladih talijanskih scenarista Stefano Sardo, izvijestila je danas Udruga Kinookus.

Festival je početkom 2010. utemeljila istoimena udruga kako bi to malo mjesto u Dubrovačko-neretvanskoj županiji oživjelo kroz kulturnu manifestaciju koja kroz filmsku umjetnost promiče zdravu hranu, kulinarsku baštinu, lokalni identitet i ekologiju, ističe se na web stranicama festivala. Samo ime prvog hrvatskog gastronomskog filmskog festivala upućuje na tematski spoj hrane i filma, ali i na dublji cilj, "edukaciju, istančavanje osjetila za zaboravljene okuse, buđenje osjetila za probranije i rjeđe okuse te razvijanje estetskog ukusa za filmsku umjetnost", dodaje se.

Stefano Sardo, jedan od autora scenarija nagrađivane talijanske drame "Dvostruki sat", u Dubrovniku će 15. rujna održati masterclass na temu stvaralačkog procesa pisanja scenarija, od originalne ideje do 'remakea'. Ta se filmska radionica organizira u suradnji Udruge Kinookus s Kinematografima Dubrovnik i Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA.

Stefano Sardo (Bra, Italija, 1972.) diplomirao je književnost 1996. na Sveučilištu u Torinu. Piše scenarije za mnoge televizijske serije i autor je scenarija za nekoliko kratkometražnih filmova, među ostalim i za "Kako treba" Davida Minelle, prikazan na Berlinaleu i na prvom izdanju festivala Kinookus. Sardo je 2009. izabran za člana upravnog odbora udruge 100 autora, koja okuplja redatelje, scenariste i filmske djelatnike Italije. Utemeljitelj je i umjetnički direktor međunarodnog festivala "Corto in Bra" i osnivač Slow Food on Film Festivala. Njegova radionica održava se u prostorijama Regionalne razvojne agencije DUNEA, besplatna je i otvorena za 30 sudionika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙