FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Druga sezona popularnog serijala 'Igra prijestolja' snimat će se u Dubrovniku

ZAGREB, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Druga sezona serijala "Igra prijestolja" koji je američku premijeru imao u travnju ove godine, snimat će se od 18. rujna do 13. listopada u Hrvatskoj, priopćio je danas Hrvatski audioviozualni centar (HAVC).

Prva sezona serijala snimana je u Sjevernoj Irskoj i na Malti, dok će se druga sezona snimati u Belfastu, na Islandu, te u Hrvatskoj, u Dubrovniku, ističe se u priopćenju.

Na snimanju, koje će se odvijati na nekoliko gradskih lokacija – tvrđavama Minčeta, Bokor i Lovrijenac, na otoku Lokrumu te na ulazu u Grad, bit će angažiran velik broj hrvatskih filmskih profesionalaca te više od tisuću statista.

Riječ je o vrlo popularnoj ekranizaciji serije fantastičnih romana "Pjesma leda i vatre" američkog autora Georgea R. R. Martina, za čiji su nastanak zaslužni producenti i scenaristi David Benioff i D. B. Weiss.

Radnja se događa u "Sedam kraljevina" a prati nasilne borbe za "željezno prijestolje". U središtu prve sezone bila je plemićka obitelj koja vlada sjeverom, patrijarh lord Eddard 'Ned' Stark (Sean Bean, poznat po ulozi Boromira u "Gospodaru prstenova"), njegova žena Catelyn (Michelle Fairley), te njihova djeca Robb (Richard Madden), Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Bran (Isaac Hempstead Wright) i Rickon (Art Parkinson). Osim Starkovih, tu je i obitelj Lannister koja krije mnoge tajne i čiji će planovi za kontrolu prijestolja uništiti krhki mir u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙