FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 21. kolovoza 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

LONDON - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je posljednjeg 5. kola pripremnog Predolimpijskog turnira u Londonu svladala Kinu sa 83-53 (17-12, 18-19, 26-14, 22-8), te s tri pobjede i dva poraza zauzela treće mjesto iza Francuske i Australije. U dvoboju protiv najslabije reprezentacije na turniru u Londonu najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Bojan Bogdanović sa 16 poena. Našim je reprezentativcima utakmica protiv Kine bila posljednja provjera pred odlazak na Eurobasket u Litvi koji počinje 31. kolovoza, a izbornik Josip Vranković u njoj zbog lakših zdravstvenih tegoba nije koristio Krunoslava Simona i Marka Tomasa.

Ovoga ljeta naša je košarkaška reprezentacija odigrala 10 pripremnih utakmica, te ostvarila sedam pobjeda i tri poraza uoči nastupa na Eurobasketu na kojemu će pokušati osvojiti jedno od prvih šest mjesta koje osigurava nastavak borbe za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine.

RIM - Vezni igrač talijanske nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Liverpoola Alberto Aquilani (27) sve je bliže prelasku u redove Milana. Aquilani je u razgovoru za Gazzettu dello Sport izjavio kako gotovo sigurno napušta Anfield i seli na San Siru. "Transfer je blizu realizacije, ostale su tek sitnice," kazao je. Talijanski veznjak je u Liverpool stigao 2009. iz Rome za 20 milijuna eura, međutim na 'otoku' se nije previše naigrao jer se odmah ozlijedio. Za Liverpool je odigrao ukupno 28 utakmica, a prošle sezone je proveo na posudbi u Juventus. Da na njega više ne računa, menadžer Liverpoola Kenny Dalglish je pokazao kada je kupio dva veznjaka - Jordana Hendersona iz Sunderlanda i Charliea Adama iz Blackpoola.

GLASGOW - U susretu petog kola škotskog nogometnog prvenstva Rangers je na gostovanju pobijedio Motherwell 3:0, dok je Celtic kod kuće izgubio od St. Johnstonea 0:1. Golove za Rangers zabili su Steven Naismith (20), Kyle Lafferty (45) i Greg Wylde (85). Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić igrao je za Rangers do 88. minute kada ga je zamijenio David Healy. Celtic je protiv St. Johnstonea uputio 18 udaraca prema vratima Petera Enckelmana, a imao je i jedanaesterac kojeg je u trećoj minuti promašio Kris Commons. Gosti su imali samo tri udarca, no ipak su osvojili tri boda. Strijelac jedinog gola bio je Dave MacKay u 60. minuti. Na ljestvici vodi Rangers sa 10 bodova koliko ima i Motherwell, no Rangers ima utakmicu manje. Celtic je treći sa devet bodova.

PLAYAS DE ORIHUELA - Australac Chris Sutton (Sky) pobjednik je druge etape biciklističke utrke "Vuelta a Espana" vožene od La Nucije do Playas de Orihuele u dužini od 175.5 kilometara. Sutton je u završnom sprintu bio brži od Španjolca Vicentea Reynesa (Omega Pharma-Lotto) i Nijemca Marcela Kittela (Skil-Shimano). Vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je Talijan Daniele Bennati (Leopard), drugi je s istim vremenom njegov momčadski kolega, Danac Jakob Fuglsang, dok je treći Slovak Peter Sagan (Liquigas) s četiri sekunde zaostatka. Hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Astana) u drugoj je etapi zauzeo 41. mjesto prošavši ciljem u vremenu pobjednika, te je u ukupnom redoslijedu skočio na 10. mjesto sa 10 sekundi zaostatka za Bennatijem.

LONDON - U susretu drugog kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na gostovanju pobijedio Bolton 3:2, a prvi gol za domaći sastav postigao je hrvatski napadač Ivan Klasnić. Strijelci za City bili su David Silva (26), Gareth Barry (37) i Edin Džeko (47), dok su pogotke za Bolton zabili naš Klasnić (39) i Kevin Davies (63). Bio je to drugi Klasnićev gol na otvaranju sezone nakon što je u prvom kolu zabio i Queens Park Rangersu. U nedjelju su odigrane još dvije utakmice. Wolverhampton je pobijedio Fulham 2:0 uz golove Kevina Doylea (42) i Matta Jarvisa (45+1). Norwich City i Stoke City su odigrali 1:1. Domaćin je poveo golom Ritchiea De Laeta u 37. minuti, a izjednačio je Kenwyne Jones u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je od 63. minute igrao bez isljučenog Leona Barnetta koji je skrivio jedanaesterac, no Jonathan Walters nije uspio realizirati kazneni udarac. Na ljestvici vode Manchester City i Wolverhampton sa po šest bodova.

HAMBURG - Norvežanin Edvald Boasson Hagen (Sky) pobjednik je 16. izdanja jednodnevne biciklističke utrke "Vattenfall Cyclassics", koaj se boduje za "ProTour", vožene u Hamburgu u dužini od 216.6 kilometara. Hagen je potvrdio odličnu formu novim trijumfom, nakon što je prije tjedan dana osvojio utrku "Kroz Benelux", uvjerljivom pobjedom u završnom sprintu ispred Nijemca Geralda Cioleka (Quick-Step) i Slovenca Boruta Božiča (Vacansoleil).

CINCINNATI - Britanac Andy Murray pobjednik je velikog ATP turnira tenisača u Cincinnatiju, on je do naslova stigao nakon što mu je prvi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković predao finalni dvoboj prvi vodstvu Murraya 6-4, 3-0 zbog ozljede ramena. Đokoviću je ovo tek drugi poraz u 2011. godini, izgubio je još samo u polufinalu Roland Garrosa od Švicarca Rogera Federera, tijekom koje je osvojio devet turnira uz 57 pobjeda. Turnir u Cincinnatiju bio je posljednja provjera za sve najbolje svjetske tenisače prije posljednjeg "Grand Slam" turnira sezone, US Opena koji počinje u New Yorku 29. ovog mjeseca.

DONECK - Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo Alves da Silva bio je strijelac za Šahtar iz Donecka koji je u 7. kolu ukrajinskog prvenstva svladao Iličevec iz Mariupolja sa 3-0 (2-0). Eduardo je bio strijelac prvoga pogotka na utakmici u sedmoj minuti, a igrao je do 61. minute. Bio je ovo prvi ovosezonski pogodak Eduarda. Kapetan naše reprezentacije Darijo Srna odigrao je čitavu utakmicu za Šahtar. Šahtar je vodei na ljestvici sa 19 bodova, četiri više od drugog Metalista iz Harkiva, te pet od trećeg Dinama iz Kijeva koji ima utakmicu manje. Ivan Strinić odigrao je čitavu utakmicu za Dnipro koji je na gostovanju kod Vorskle u Poltavi odigrao 0-0. Nikola Kalinić zbog crvenog kartona nije kandidirao za nastup u sastavu Dnipra koji s devet bodova zauzima deveto mjesto.

BEČ - U derbiju petog kola austrijskog nogometnog prvenstva Red Bull Salzburg i Sturm su odigrali bez pobjednika 1:1. Aktualni prvak je poveo golom Kienesta iz jedanaesterca u 50. minuti, a Salzburg je izjednačio minutu prije kraja utakmice golom Wallnera. Sturm je od 85. minute igrao bez isključenog Haasa. Danas je na rasporedu bio još jedan derbi, ogled bečkih klubova Rapida i Austrije. Slavila je Austria 3:0 golovima Barazitea (15), Junuzovića (52) i Linza (66). Rapid je posljednje dvije minute igrao bez isključenog Prokopića. Na ljestvici vodi Salzburg sa 11 bodova, bečka Austria ima deset, a Admira Wacker osam bodova.

SAO PAULO - Legendarni brazilski nogometaš Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira (57), poznatiji kao doktor Socrates, završio je na intenzivnoj njezi klinike Albert Einstein u Sao Paulu. Kako prenose brazilski mediji Socrates je u petak navečer primljen u bolnici zbog krvarenja u probavnom traktu, a još uvijek nije poznato koliko je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. Navodno je izljev krvi prouzročila hipertenzija, zbog koje Socrates ima problema i s jetrom. Bivši kapetan reprezentacije Brazila odigrao je u dresu "Selecaoa" 60 utakmica i postigao 22 gola. Smatra se jednom od najboljih veznih igrača svih vremena, a zanimljivo ovaj bivši igrač Corinthiansa, Santosa, Flamenga i Fiorentine odgodio je početak nogometne karijere kako bi završio studij medicine. Nakon što je okončao igračku karijeru Socrates je doktorirao filozofiju, a potom se nastavio baviti liječničkom praksom u gradu Ribeirao Preto gdje živi sa suprugom i šestero djece.

MEXICO CITY - Utakmica meksičkog nogometnog prvenstva između Santos Lagune i Morelie prekinuta je zbog pucnjave iz vatrenog oružja u 40. minuti prvog poluvremena. Do pucnjave je došlo ispred stadiona Corona u gradu Torreon, 600 kilometara udaljenom od Ciudad de Mexica, kada je pripadnik lokalnog narko kartela otvorio vatru iz automatskog oružja na policijsku patrolu. U pucnjavi je ranjen jedan policajac. U trenutku pucnjave igrači oba kluba i suci su pobjegli u svlačionicu dok su gledatelji u panici počeli bježati po stadionu. Dio ih se probio i na travnjak. "Bilo je užasno, imali smo osjećaj kao da netko puca po tribinama," kazao je jedan od gledatelja.

Policija nije uspjela uloviti napadača, a nakon incidenta utakmica je prekinuta i nije nastavljena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙