FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu na vojarnu u Alžiru 18 mrtvih

ALŽIR, 27. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Osamnaest ljudi je poginulo u petak u dva samoubilačka bombaška napada na vojarnu u Alžiru, javljaju u subotu agencije ističući da se radi o jednom od najubojitijih napada posljednjih godina u toj sjevernoafričkoj zemlji.

"Među poginulima je 16 vojnika i dvoje civila", doznaje se iz bolničkih izvora. Napadači su se motociklima dovezli do ulaza u vojarnu u Cherchellu ubrzo nakon "iftara" - kada muslimani tijekom svetog mjeseca Ramazana prekidaju dnevni post, rekao je izvor iz službe sigurnosti.

Grad Cherchell, gdje leže pradavne rimske ruševine, nalazi se oko 100 kilometara zapadno od glavnog grada Alžira. Posljednjih godina se nasilje znakovito smanjilo, ali ekstremisti, koji djeluju kao Al-Kaida u islamskom Magrebu (AQIM), još uvijek postavljaju zasjede, izvode otmice i povremeno bombaške napade. Jedan od posljednjih krvavih napada zbio se u kolovozu 2008. kada je u napadu na policijsku školu u Issersu, istočno od glavnog grada Alžira, poginulo 48 ljudi.

AQIM, tvrde alžirske vlasti, koristi kaos u susjednoj Libiji, a na dohvat ruke su i goleme količine oružja koje tamo cirkuliraju. Ekstremisti su utočište našli u Sahari, a novac zarađuju od otmica. Za ovaj najnoviji napad vlasti tvrde da je neuobičajen po tome jer AQIM obično napada istočno od grada Alžira, u planinskom području Kabylie, gdje ekstremisti imaju uporište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙