FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kraljev govor" uskoro na West Endu i Broadwayu

ZAGREB, 9. kolovoza 2011. (Hina) - Oscarom nagrađena britanska povijesna drama "Kraljev govor", nastala na temelju predloška za kazališni komad, uskoro će dobiti premijeru na kazališnim daskama West Enda i Broadwaya, piše Guardian.

Kazališna adaptacija priče o nastojanju britanskog kralja Georgea VI. da prevlada poteškoće s mucanjem uz pomoć ekscentričnog terapeuta Lionela Loguea premijeru bi trebala imati početkom 2012. u kazalištu Yvonne Arnaud Theatre u Guildfordu u Surreyu. Tri mjeseca nakon toga predstava se seli na londonski West End, a na njujorški bi Broadway trebala stići negdje u rujnu ili listopadu iste godine.

Scenarij za "Kraljev govor" napisao je David Seidler koji se za priču o odnosu kralja i njegova terapeuta zainteresirao prevladavši vlastito mucanje. Devet tjedana prije početka snimanja otkrivene su i Logueove bilješke čiji su dijelovi potom ugrađeni u scenarij.

Film u režiji Toma Hoopera i s Colinom Firthom i Geoffreyem Rushom u ulogama kralja i terapeuta, 2011. je dobio četiri Oscara - za najbolji film, režiju, originalni scenarij, te glavnu mušku ulogu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙