FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kljaković-Gašpić peti u Weymouthu

WEYMOUTH, 8. kolovoza 2011. (Hina) - Na Predolimpijskoj regati u Weymouthu Ivan Kljaković Gašpić je peti u Finnu, posada Kostov/Cupać je deseta u 49er-u, a Arapov/Šitić 12. u Zvijezdi.

Dok su se laseraši i dvojci u klasi 470 danas odmarali ostale su discipline još jednom iskušale snagu vjetru u zaljevu, gdje je puhalo na udare oko 30 čvorova. Nakon današnjeg dana hrvatski su jedriličari napredovali u tri discipline u kojima smo danas jedrili.

Ivan Kljaković Gašpić je nažalost diskvalificiran u prvom plovu dana za klasu Finn, radi doticaja s brodom regatnog odbora na startu, što prema jedriličarskim pravilima nije dozvoljeno. Ivan je odmah na licu mjesta odradio kazneni okret, međutim regatni odbor nije prihvatio njegovo iskupljenje, pa su uložili prosvjed i Kljaković Gašpić nije uspio dokazati da je sve odradio kako treba. Rezultati nakon prosvjeda još nisu izašli, prije prosvjeda naš je kormilar bio peti, i prema neslužbenom obračunu ostat će peti.

Pavle Kostov i Petar Cupać bili su danas sedmi i dva puta šesti i napredovali su na deseto mjesto ukupnog poretka klase 49er.U klasi Zvijezda Mate Arapov i Ante Šitić su stigli do 12. mjesta. Peto i šesto mjesto za njih danas.Kod daskaša Luka Mratović je nakon osam jedrenja 29.Sutra je dan odmora za 49er, Zvijezdu i Finn, dakle na moru ćemo pratiti Laser, Laser Radial, ženski 470 i RS:X. Prvi plovovi za odličja na rasporedu su u četvrtak 11. kolovoza, za daskaše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙