FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kljaković-Gašpić četvrti u Weymouthu

ZAGREB, 7. kolovoza 2011. (Hina) - Na Predolimpijskoj regati u Weymouthu Ivan Kljaković Gašpić zasad je četvrti u Finnu, a Tonči Stipanović šesti u Laseru.

Vrlo je vjetrovit bio u Engleskoj, danas su bili uvjeti kakvi se očekuju mahom i na Olimpijskim igrama. Skoro 30 čvorova vjetra, s dosta visokim valom.Ivan Kljaković Gašpić jedrio je izvrsno, bio je četvrti i treći, nakon četiri jedrenja zauzima četvrto mjesto u Finnu.

"Dobro jedrenje po dosta jakom vjetru, nastavio sam tradiciju ove sezone da po jačem vjetru zaista dobro jedrim, što mi ulijeva samopouzdanje i zadovoljstvo jer sam definitivno ovdje najlakši od svih finaša. To je jedan veliki nedostatak, nadam se da ću iduće godine doći s kojim kilogramom više, pa ću moći pomrsiti račune svima i po jačem vjetru", kazao je Ivan.

Tonči Stipanović u Laseru nakon šest jedrenja je šesti. Odbacio je slabi prvi plov regate i s dobrim jedrenjem danas približio se vrhu poretka.

"U prvom plovu nisam dobro startao, oko 20. mjesta sam bio na prvoj oznaci, ali odlično sam iskoristio sve promjene smjera vjetra do kraja regate, sve sam to pohvatao i iskoristio, došao do trećeg mjesta. Jedno sam mjesto izgubio u krmu i ušao četvrti. Gdje sam bio na početku regate to je bilo stvarno dobro. Drugi plov ponovno slab start, nekako ovdje nemam osjećaj za liniju, startam malo iza svih i to me uvijek dosta košta u prvoj stranici", izjavio je europski prvak u laseru Stipanović.

U Laser Radialu Tina Mihelić se nalazi na 14. mjestu. Jedrila je slično kao prošlih dana, u gornjem dijelu flote, ali ipak ne u samom vrhu.

Uzbudljiv dan bio je i na polju 49er-a, koji su jedrili na polju blizu kopna, ispod brda, gdje su bili dijelom zaštićeni, no zadnji, treći plov dana, nisu više mogli izdržati, tako da čak sedam posada nema plasman u tom plovu, mnogi su ostali prevrnuti na polju, ili slomljene opreme. Dan je za Pavla Kostova i Petra Cupaća odlično počeo, ali ne i završio. Nakon što su vodili cijeli prvi plov prevrnuli su se nadomak cilja i umjesto prvi ušli 16. u cilj. U drugom plovu ponovno prevrtanje nadomak cilja, pri čemu su opet izgubili značajan broj pozicija. Zadnji pov dana nisu ni startali, jer su imali oštećeno kormilo i jedno od jedara. Nakon šest jedrenja Kostov/Cupać su 16. Mate Arapov i Ante Šitić u Zvijezdi su napredovali na 15. mjesto, a Enia Ninčević i Romana Župan na 23.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙