FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Stipanović 18. u Weymouthu

ZAGREB, 5. kolovoza 2011. (Hina) - Tonči Stipanović drži 18. mjesto klase Laser na Predolimpijskoj regati u engleskom Weymouthu, gdje će se sljedeće godine održati olimpijska natjecanja.

Flota najboljih jedriličara svijeta još uvijek čeka da Weymouth opravda svoju reputaciju vjetrovite lokacije jer je i treći dan natjecanja prošao ponovno u znaku laganog vjetra. Naši laseraši su se danas vratili na kopno s jednim dobrim i jednim slabijim ulazom. U ženskom samcu Tina Mihelić je zauzela jako dobro sedmo mjesto u prvom plovu, dok je Stipanović u drugom plovu bio izvrstan drugi. U preostala dva plova desna strana polja nije bila dobra ni za Tončija Stipanovića, ni za Tinu Mihelić.

"Koncentrirali smo se na kurent koji je dolazio s desna i mislili smo da će me dignuti na prvu oznaku, međutim oni koji su se odlučili za lijevu stranu su imali više vjetra, tako da sam na prvu oznaku došao među posljednjima. Prošao sam oko 20 brodova i u cilj ušao 32., ali nadam se da ću to odbaciti. U drugom plovu nisam ništa htio riskirati, startao sam s najboljima, uz Toma Slingsbya, htio sam vidjeti kako idem s njim i bilo je dobro. Na prvu oznaku sam stigao četvrti, u svakoj stranici prošao po jedan brod i završio drugi. Tako želim nastaviti jedriti", kazao je Stipanović.

Nakon dva jedrenja Tonči je 18., a Tina 19. Vode Australac Tom Slingsby i Belgijka Evi Van Acker.

"Prvi plov je bilo nešto manje vjetra, drugi nešto više. Bila su to dva potpuno različita plova što se tiče uvjeta. U prvom plovu sam se još kako - tako snašla, bila sam po sredini flote, a kako je duga regata uspjela sam se izvući i ušla sedma. U drugom plovu sam startala u sredini i držala se više desno, što se do kraja pokazalo lošom odlukom. Ušla sam 31. Nadam se da će biti bolje", izjavila je Mihelić.

Natjecanje je danas počelo za ženske dvojce, klasu 470, u kojoj nastupaju Enia Ninčević i Romana Župan. Nakon dva jedrenja su 24. Dvojci su danas jedrili na dva različita regatna polja, najprije na tzv. Nothe kursu gdje će se jedriti i olimpijska finala pred gledateljima. Zanimljivo je da je 4600 ulaznica za svaki dan olimpijske regate 2012. već rasprodan, što ukazuje da je svjetsko jedrenje konačno možda pronašlo način kako približiti svoj sport publici.

Daskaši su stigli do četiri plova, Luka Mratović je 29.

Prva jedrenja na Predolimpijskom regati sutra će u Finnu odjedriti Ivan Kljaković Gašpić, u Zvijezdi Mate Arapov i Ante Šitić, te u 49ki Pavle Kostov i Petar Cupać.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙