FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu na NATO u Afganistanu ubijeno deset zaštitara

GAZNI, 31. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Desetorica Afganistanaca, djelatnika privatne zaštitarske tvrtke koji su pratili konvoj s logističkom opremom namijenjenom NATO-ovim snagama u Afganistanu (ISAF) ubijeni su u subotu u napadu u središtu zemlje, priopćile su u nedjelju pokrajinske vlasti.

Napad, za koji su odgovornost preuzeli talibanski pobunjenici, dogodio se u nemirnoj pokrajini Gazniju, rekao je glasnogovornik guvernera te pokrajine Maruf Ajubi.

"Logistički konvoj pod pratnjom privatne zaštitarske tvrtke Kudrata napali su naoružani pobunjenici", rekao je za francusku novinsku agenciju. U napadu je "deset zaštitara poginulo, a šest je ranjeno", dodao je.

Konvoj je išao iz glavnog grada Gaznija u Kandahar, povijesno uporište talibana na jugu zemlje.

Talibani, koji od kraja 2001., kad je srušen njihov režim, vode krvavu pobunu protiv slabe afganistanske vlade i njezinih saveznika u NATO-u, preuzeli su odgovornost za napad na svojoj internetskoj stranici.

ISAF, koji u Afganistanu ima oko 130.000 vojnika, zapošljava privatne tvrtke za pratnju i zaštitu logističkih konvoja u Afganistanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙