FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove žrtve u Afganistanu

KANDAHAR/HOST, 14. srpnja 2011. (Hina) - Šest civila ubile su NATO-ove snage u istočnoj afganistanskoj pokrajini Host u četvrtak, a broj žrtava samoubilačkog napada u Kandaharu na jugu zemlje smanjen je na četiri, javljaju agencije na dan objave izvješća o rekordnom broju ubijenih civila u Afganistanu.

Međunarodne snage pod zapovjedništvom NATO-a (ISAF) priopćile su da su u istočnoj pokrajini Host ubile šest pobunjenika u operaciji vođenoj u zoru, a među njima ženu za koju tvrde da je na njih otvorila vatru.

No glasnogovornik pokrajine Host Mubarez Zadar tvrdi da su žrtve profesor, učenik i 11-godišnja djevojčica te još troje običnih ljudi, "nedužni civili". Zadar je dodao da su strane snage djelovale na temelju pogrešnih informacija, javlja AFP.

Aktiviranjem eksploziva skrivenog pod turbanom samoubojica je u četvrtak u džamiji u Kandaharu na jugu zemlje ubio klerika i još najmanje tri osobe, javlja Reuters.

Agencije AFP je ranije prenijela podatak o pet žrtava u džamiji tijekom obreda u spomen na ubijenog polubrata afganistanskog predsjednika. U tom napadu je 15 osoba ranjeno, no među njima nema nijednog dužnosnika.

UN je u četvrtak objavio da je više od 1.400 civila ubijeno u prvih šest mjeseci u Afganistanu, što je 15 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙